Znate li zašto niški kolovozi mirišu na girice i pomrit, a ugostiteljskog objekta ni na vidiku?

Na niškim kolovozima se sve češće oseća jak miris prženih girica i pomfrita, zato što je jedan broj vozača odlučio da vozi na korišćen zejtin iz niških kafana!?

Foto: gradjanin.rs

 

Kako se nikom od ugostitelja ne isplati da plaća već prerađen zejtin, našli su se vozači sa starim automobilima (koji nemaju elektroniku već samo mehaniku), a to znači Reno 4, zastavini automobili i drugi, koji sipaju ovaj energent i „teraju“ auto bez problema.

– Ne treba tu menjati karburator i slično, to ne ugrožava životnu sredinu, jedino što auto ide sporije, jer nema tu energetsku efikasnost. Znači, ne možete da ga vozite 100 na sat, ali 50-60 kilometara na sat, ide fantastično i što je najbolje ne kvari motor – kaže za Građanin jedan vlasnik Renoa 4.

On kaže da ima mešavina ulja koje narod koristi kako bi uštedeo, ali teže se nalazi u prodaji.

– Prosta je računica, litar benzina košta 142 dinara, a mene celo ono kazanče sa korišćenim zejtinom košta 600 dinara, odnosno tri piva gazdi, tri meni. I ja imam jedno tri, četiri drugara od kojih uzimam taj zejtin i vožnja mi dođe džabe. Jeste, kad dođem i parkiram u komšiluku i svi mi se nasmeju jer se oseća jak miris girica, al do sad su navikli – objašnjava on.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*