Zloupotreba u Nišu: Branio diplomski, a bio u SAD

Osnovni sud u Nišu osudio je tri profesora zbog zloupotrebe službenog položaja

 

Osnovni sud u Nišu osudio je tri profesora niškog Fakulteta sporta i fizičke kulture, zbog toga što su desetkom ocenili diplomski rad Negovana Stankovića koji se u tom trenutku nalazio u Americi, te fizički nije ni mogao da prisustvuje odbrani rada, i time zloupotrebili službeni položaj.

Kako navode Novosti, profesori Saša Marković (61) iz Žitorađe i Slobodan Stojiljković (71), doktor nauka fizičke kulture iz Niša osuđeni su na po godinu dana zatvora, dok je Aleksandar Joksimović (39), takođe doktor nauka, osuđen na deset meseci. Zatvorsku kaznu oni će izdržati po pravosnažnosti presude.

Naime, kako je tokom suđenja dokazano, oni su Negovanu Stanković, inače zaposlenom na privremenom radu u Americi, potpisali da je odbranio diplomski rad pod nazivom “ Metodika obučavanja elemenata tehnike i taktike u rukometu“, sa najvišom ocenom 10.

Na taj način Stanković uspeo da izvadi uverenje o sticanju VII/I stepena obrazovanja i zvanja diplomiranog profesora fizičke kulture.

Međutim, niški profesori prevideli su činjenicu da se Stanković u trenutku kada je navodno postao njihov kolega polaganjem diplomskog nalazio u Americi, a ne na fakultetu u Nišu. Ipak, oni su svesno potpisali njegovo diplomiranje pa su se obreli pred sudom koji im je izrekao navedene presude.

 

Jedan komentar

  1. To su najposteniji profesori na difu, smestili su im aferu.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*