Zbog ujeda pasa i padova grad Niš isplatio 1,4 miliona dinara

Od početka godine gradska komisija Niša za mirno rešavanje sporova odobrila je isplatu iz budžeta grada skoro 1,4 miliona dinara na ime odštete građanima zbog ujeda pasa i mačaka i padova na javnim površinama, izjavio je za Betu gradski većnik i predsednik te komisije Saša Živić

Ilustracija, foto: pixabay

 

– Potraživanja građana na ime odštete iznosila su 6,5 miliona dinara, ali su na komisiji postignuti dogovori o manjim isplatama.Komisija je rešila 36 zahteva građana, a 50 je u postupku rešavanja, kazao je Živić.

Živić je izjavio da je najveći broj građana i prošle godine tražio isplatu štete zbog ujeda pasa lutalica.

On je dodao da se komisiji ne obraćaju svi građani koje ujedu psi lutalice, već mnogi od njih obeštećenje zatraže putem suda.

Nemamo podatke o tome koliko građana nadoknadu štete realizuje putem suda. Podaci Hitne pomoći govore da je prošle godine u Nišu 574 građana zatražilo pomoć lekara zbog ujeda pasa, naglasio je Živić.

Prema njegovim rečima, za isplatu nadoknade u drugoj polovini prošle godine grad je izdvojio 7,5 miliona dinara, ali je zapravo zahvaljujući radu komije ostvarena ušteda od 11 miliona dinara pošto su prvobitna potraživanja građana iznosila 18,5 mliona dinara.

 

(Izvor: Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*