Završen svetski kup u preletu paraglajderom

Svetski kup u preletu paraglajderom je završen nakon pet letačkih zadataka, 800 sati provedenih u vazduhu i 25.000 preletenih kilometara iznad Niša i južnog dela Srbije, saopšteno je iz Vazduhoplovnog saveza Srbije

Foto: Vazduhoplovni savez Srbije

 

Pobednik u ukupnoj konkurenciji je francuski pilot Stefan Druan, a iza njega se pozicionirao Jasen Savov iz Bugarske. Na trećoj poziciji je Francuz Arnaud Baumi. Naš najbolje plasirani takmičar je Vladimir Bačanin na 28. poziciji, iako je veći deo takmičenja bio među prvih deset.

Njuspešnije dve žene na ovo takmičenje došle su iz Japana – Atsuko Jamašita i Juki Sato Kolome, a na trećoj poziciji je Francuskinja Meril Delferiere. Najbolji timovi (sastavljeni od pilota iz različitih država) su Ozon, Parapente Mag i Kroz Kantri.

Takmičenje u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije obeležile su sledeće brojke: na svetskom kupu je letelo ukupno 122 pilota koji su imali pet letačkih zadataka; njih 186 je završilo zadatke u cilju; ukupno su u vazduhu nakon starta proveli 800 sati i preleteli 25.000 km. Svi ovi podaci dobijeni su zahvaljujući tome što su se svi piloti uživo pratili iz štaba takmičenja u svakom trenutku trke pomoću posebnih uređaja.

„Nadamo se da ćete nam doći ponovo i da će Srbija dobiti i organizaciju Svetskog prvenstva u Nišu uskoro”, rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša zvanično zatvarajući ovo prestižno takmičenje.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*