VUČIĆ NA OTVARANjU IMI: Postajemo deo globalnih trendova

U Niškoj banji je danas otvorena filipinska kompanija za elektronske auto-komponente IMI

Filipinska kompanija za elektronske auto-komponente IMI; Foto: NiškeVesti.rs

 

Otvaramo vrata budućnosti 21 veka i postajemo deo globalnih trendova, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju filipinske kompanije za elektronske auto-komponente IMI u Niškoj Banji.

Vucicć je rekao da je ponosan na cicnjenicu da je posle dve godine posao na podizanju ove fabrike priveden kraju, da je ovde već zaposleno 74 ljudi, uglavnom iz Niša i okoline, a da će ih biti i celih 1.200, uz mogućnost daljeg rasta broja zaposlenih.

„Nikad se neću umoriti dolazaka u Niš i otvaranja novih fabrika“, rekao je Vucicć i dodao da se zapošljava sve veći broj ljudi.

Pokušaćemo, dodao je, da od Niša napravimo regionalni industrijski centar i zahvalan je Nišlijama koji su oberučke prihvatili sve investitore na najbolji način.

Poručio je rukovodstvu IMI-ja da će uvek imati pomoć države i lokalne samouprave, jer, kaže, svi želimo veći profit, veće zarade, veće zapošljavanje. . .

Dodao je i da je IMI inovativna kompanija da joj trebaju visokoopbrazovani ljudi, što nama govori da nam treba reforma školstva i visokog obrazovanja kako bi odgvorili trenutku i modernim trendovima.

Aleksandar Vučić ; Foto: PNV

 

„Hoću da se zahvalim našim radnicima koji su počeli da rade i onima koji će tek početi, a oni reprezentuju našu zemlju i pokazuju da smo sposobni za velike stvari“, primetio je Vučić.

Kako je rekao rade se putevi, radiće se i pruge, a jug Srbije čeka bolja bududćnost.

U Rusiji će razgovarati o tome kako da preuzimamo gas, što će takođe biti u cilju boljeg ambijenta za investitore.

Kompanija IMI je osnovana na Filipinima 1980. godine, a evropski ogranak 1997. u Bugarskoj.

Investitor je odlučio zbog rasta u automobilskom sektoru da otvori novi proizvodni pogon u jugoistočnoj Evropi i kao za lokaciju je izabrao grad Niš.

VUČIĆ O HRVATSKOJ: NIJE VREME ZA IZBORNE PORUKE, VEĆ OZBILjNU POLITIKU

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne pogađa pisanje pojedinih medija u Hrvatskoj o njemu, te da veruje u bolje odnose sa tom zemljom.

„Nadam se da će tamo razumeti da nije uvek izborna kampanja i da nije vreme za izborne poruke, već za ozbiljnu politiku„, rekao je Vučić novinarima u Nišu, na pitanje o pisanju hrvatskog Večernjeg lista da je on za „još veću Srbiju“, u koju bi spadala i RS i sever Kosova, te komentaru predsednice Grabar Kitarović da je plaši retorika iz Beograda.Vučić se našalio rekavši da je srećan što hrvatski mediji nemaju šta drugo da rade, nego da pišu o njemu i Srbiji.

“Vidim da sam glavna tema, kao da se neko sekira i misli da postoji mogućnost da se i tamo kandidujem… Ne pada mi napamet, i ne mogu da se kandidujem”, rekao je Vučić.

Ne sekiraju ga, kaže, takvi navodi i dodaje da mogu da pišu šta hoću, a da on, sa druge strane može da nabroji više dela, a ne samo reči, iz prethodnog perioda, koja su ozbiljan revizionizam.

“Od toga da su Srbi postali agresori u njihovim zakonima, što nikada nije bio slučaj, do fizičkih napada na srpske predstavnike i toga da su uveli u lektiru dela Stjepana Tomaša u kojima su Srbi siledžije i nasilini, da neki kažu da je Jasenovac bio radni logor, da ima onoliko ulica koje nose ime Mile Budaka… Govorimo o čitavom revizionizmu, ali nema smisla da o svemu tome pričam”, rekao je Vučić.

Poručio je da se nada da će ljudi u Hrvatskoj krenuti da se bave budućnošću, a u šali dodao da može da im pošalje njegov dnevni, nedeljeni ili mesečni raspored, da svakog dana mogu da pišu o njemu, jer izglada, kaže, da samo tako mogu nešto da prodaju, u suprotnom bi propali na tržištu.

“Ali, moraće onda da gledaju i kako se otvara mnogo fabrika, a nisam siguran da su na to navikli”, primetio je.

Poručio je da veruje u bolje odnose sa Hrvatskom i da će u toj zemlji razumeti da nije uvek izborna kampanja i vreme za izborne poruke, već za ozbiljnu politiku i ozbiljnio, ako ne pomirenjem onda za sagledavanje zajendičkih poslova u budućnosti.

(Tanjug)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*