Vučić: Još nismo doneli konačnu odluku o aerodromu u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država još nije donela konačnu odluku o vlasništvu nad aerodromom u Nišu i da se lako može dogoditi da taj aerodrom ostane u gradskom vlasništvu

Aleksandar Vučić

 

– Jer ljudi moraju da snose odgovornost. Isto kao što će i za Kosovo odgovornost snositi narod. I preko referenduma i preko svojih predstavnika u Skupštini, rekao je Vučić nakon otvaranja novog pogona fabrike Leoni u Nišu.

Govoreći o protestima zbog najava da će država preuzeti vlasništvo nad aerodromom u tom gradu, Vučić je rekao da je demokratsko pravo svakoga da protestuje, ali da ti protesti imaju političku pozadinu.

On je rekao da najave protesta ne doživljavao kao pretnje i da se ne plaši opozicije. ; „Jel treba da se tresem od straha što sam došao u Niš? Od koga? Ko je od njih pokazao snagu i hrabrost, osim što su opljačkali sve što su stigli. Ali za to ne treba hrabrost nego bezoobrazluk“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su i ulaganja koje je grad Niš imao u opremanje tog aerodroma došla iz republičkog budžeta i da bi Vladi Srbije odgovaralo da Niš u potpunosti preuzme sve obaveze oko aerodroma, ali da je pitanje da li grad uopšte može to da izdrži.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*