VRUĆE PRED SUTRAŠNJU SKUPŠTINU Gradsko veće nije usvojilo nove cene grejanja

 

Gradsko veće nije dozvolilo poskupljenje fiksnog dela računa za grejanje i vratilo je na doradu odluku Nadzornog odbora toplane o promeni cene grejanja. O ovoj tački niški odbornici u četvrtak neće odlučivati.

skupstina-grada

Foto: TV Zona plus

 

Podsetimo, ranija odluka veća bila je da se fiksni deo ostane 28,26 dinara po kvadratu, a Toplana je odredila da se poveća na 32,38 dinara. Po novoj odluci, varijabilni deo treba da padne sa 7,53 na 5,53 dinara.

Avgustovski računi obračunati su po dosadašnjoj, skupljoj ceni varijabile. Međutim, resorni većnik objašnjava da je to samo avans za novembar kada će kilovat biti jeftiniji.

Inače, za vreme sutrašnjeg zasedanja niške Skupštine najavljena su dva protesta – Udruženja predsednika skupština stanara baš zbog grejanja i sindikata JKP „Medijana“ zbog odluke o preuzimanju 200 radnika Gorice.

Gradonačelnik Niša smatra da je, nakon svega što je veće uradilo za povoljnije uslove za korisnike daljinskog grejanja, protest Udruženja neosnovan, a mnoge njihove zahteve političkim. I za protest JKP „Medijana“ kaže da ima političku pozadinu.

Kako kaže, protesti i najavljene pištaljke ne mogu uticati na rad Skupštine grada.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*