Vrtić u Nišu 1.200 dinara jeftiniji, grad vraća razliku u ceni

 

Niš će morati da vrati stotinak miliona dinara na ime veće cifre koja je obračunata za boravak dece u vrtićima. Sada je Gradsko veće Pravilnik za obračun plaćanja vrtića uskladilo sa zakonskom regulativom i roditelji će umesto 29 odsto plaćati 20 odsto ekonomske cene – odnosno 3.200 dinara.

vrtic-2

Svima koji su oštećeni predložiće se sporazumni način za izmirenje razlike.

Ovakvim obračunom, za protekle tri godine oštećeno je 7-8.000 roditelja. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da ta razlika po detetu najviše može da iznosi 40.000 dinara, ali da je uglavnom reč o 5-6.000 dinara. Onima čija deca još idu u vrtić najverovatnije će ponuditi da se razlika pretvori u avans za naredne račune, za ostale će se potražiti drugi model.

Međutim, Slavković je nezadovoljan propisima koji izjednačuju uplatnice, bez obzira na primanja roditelja, ne računajući treće dete i one koji su na socijali.

Moram javno da izrazim lično nezadovoljstvo ovakvim pristupom države koji je čista uravnilovka. Neko dete dovodi pod kišobranom ili biciklom, a neko džipom – i svi plaćaju isto. To nije pošteno, kaže Slavković.

Najavljuje da će inicirati da se izradi skala, jer, kako kaže, nije u redu da svi plaćaju istu cenu.

Jedan komentar

  1. Kako je „Pcelica“ u debelom minusu kada je naplacivala svoje usluge i vise nego sto treba? Vrtici starije gradnje se raspadaju i nisu renovinari godinama a deca borave u takvim ustanovama gde krov prokisnjava i sve je puno vlage. Upravo o vrticu sa slike govorim o Leptiricu. Radnicima bukvalno svakog meseca kasni plata a direktor Jonic se krije iza stranke i niko mu nista ne moze. Molim Niske Vesti da istraze i malverzaciju „Pcelice“ sa karticama za prevoz koje nije placala svojim radnicima iako je po zakonu obavezna da to cini. Svoje radnike je zestoko ostetila na taj nacin i sada se uveliko spremaju tuzbe za prevoz sto ce jos vise unazaditi Pcelicu. Pre samo 2-3 godine su pljustale tuzbe za jubilarne nagrade koje se nisu uplacivale radnicima i sud je presudio u korist radnika. Sada idu tuzbe za kartice za zadnje 3 godine sto je oko 70000din po radniku pa vi izracunajte o kakvoj pljacki se tu radi.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*