Vremenska prognoza: Prvi sneg stiže u nedelju

 

Posle toplih jesenjih dana, prema najavama meteorologa od ovog vikenda očekuje se zahlađenje sa padavinama uz jutarnje mrazove

zaledjena sela 3

Relativno toplo vreme za ovo doba godine, sa dosta sunca i bez padavina, očekuje nas još u petak! Kako meteorolozi kažu, naoblačenje sa kišom na severu i zapadu zemlje, stiže već u subotu, a u nedelju se u celoj zemlji očekuje zahlađenje sa kišom.

Ponegde u nižim predelima zapadne i severne Srbije moguće je da kiša pređe u susnežicu, a na planinama iznad 600 metara padaće sneg.

Prolećne temperature obeležiće današnje vreme u Srbiji, pa se u Dimitrovgradu očekuje oko 16 stepeni u najtoplijem delu dana, a oko 20 stepeni u Loznici, Valjevu i Zaječaru.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo, a najviše temperature oko 20 stepeni. Slično u Nišu i u Užičkom regionu, a na severu Vojvodine sledi postepeno naoblačenje.

Ilustracija: novosti.rs

Ilustracija: novosti.rs

 

Prva dva dana iduće sedmice hladno, uz moguću susnežicu i kišu u nižim predelima, a na planinama sa snegom. Od srede do kraja sedmice više suvog vremena uz slabe jutarnje mrazeve i manji porast dnevnih temperatura.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*