VRBOVALI I U NIŠU: Lažni agenti Interpola terali žrtve i da menjaju zube!

 

Osnovni sud u Smederevu osudio je Novicu Đurđevića (52) na osam meseci kućnog zatvora i Snežanu Tuzlak (43) na 11 meseci sa nanogvicom, jer su u periodu od 2009. do 2011. godine prevarili oko 100 ljudi širom Srbije nudeći im posao u Interpolu!

Foto:facebook.com/InterpolHQ

Foto:facebook.com/InterpolHQ

 

Oni su „ispleli“ neverovatnu mrežu laži i obmana u kojoj su ljudima uzeli na hiljade evra.

Naime, da bi održali privid pravog konkursa za posao agenta u međunarodnoj policiji vodili su ljude na desetine kurseva, terali ih da polažu testove, smršaju, pa čak i popravljaju zube, pišu Novosti.

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevo podiglo je početkom 2012. godine optužnicu protiv Novice i Snežane, koji su se predstavljali kao lažni šefovi Interpola. Đurđević se „žrtvama“ predstavljao kao direktor Regionalnog centra Interpola za jugoistočnu Evropu, a Snežana Tuzlak kao direktor za područje Balkana.

Izmislili su priču da će se u Smederevu graditi objekat Interpola, i da im trebaju svi profili – od domara do serverske grupe.

Kandidatima su obećavali plate od 1.000 do čak 5.000 evra. Za ulazak u obuku, plaćalo se po 200 evra, a kursevi i predavanja naplaćivani su dodatno.

Put u Bazel, na specijalnu obuku, do koga naravno nikada nije došlo, koštao je kandidate 400 evra. Okrivljeni su organizovali predavanja u Smederevu, Sokobanji, Velikom Gradištu. Kursevi su održavani u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Smederevu, Radničkom univerzitetu Smederevo i Železničko industrijskoj školi u ovom gradu, Domu kulture u selu Vrbovac, na ribnjaku u selu Ralja, i za polaznike sa Kosova i Metohije u Nišu.

Glumeći zvaničnike moćne međunarodne policijske organizacije, kandidatima su držali predavanja o japanskim jakuzama, kineskim trijadama i Oslobodilačkoj vojsci Severnog Epira. Oštećeni tvrde da su predavači bili ubedljivi.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*