Veliki deo Niša još uvek bez vode

Kvar na magistralnom cevovodu zbog kojeg su juče po podne bez vode ostali žitelji južnog dela Niša, otklonjen je, ali voda još nije stigla do svih potrošača

Ilustracija, foto: pixabay

 

Portparol Javno-komunalnog preduzeća „Naisus“ Zoran Ignjatović kazao je da se voda postepeno pušta u sistem kako ne bi došlo do nove havarije.

– Očekuje se da do podneva vodu dobiju svi stanovnici druge visinske zone, a tokom dana i stanovnici treće i četvrte visinske zone, kazao je Ignjatović.

Prema njegovim rečima, „Naisus“ je u toku jučerašnjeg popodneva poslao cisterne s pijaćom vodom koje kruže Mokranjčevom i Njegoševom ulicom, a ako se ukaže potreba, u taj deo grada biće upućene i dodatne cisterne.

On je kazao da se najnovija havarija dogodila na Gabrovačkom putu kod stare ciglane, na skoro istom mestu na kojem se i pre mesec dana dogodilo veliko pucanje cevi.

Kako je objasnio, reč je o terenu na kojem se nekada zemlja dosta kopala, tako da je zemljište porozno i podložno sleganju, usled kojeg dolazi do pucanja cevi. Kvar na cevovodu je otklonjen oko dva sata iza ponoći.

 

 

(Kurir/Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*