VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Legitimisali 1.246 osoba, kontrolisana 272 automobila, alkotestirano 1.581 vozača…

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su u nastavku koordinirane akcije, u protekla dva dana, na području grada, uhapsili dve osobe, legitimisali 1.246 osoba, izvršili kontrolu 272 putnička motorna vozila i 67 ugostiteljskih objekata i pronašli tri osobe  za kojima je bila raspisana potraga, dok su na području Aleksinca izvršili pretres na 15 lokacija i uhapsili jednu osobu.

policija

Policija je uhapsila P. M. (33) i N. J. (30) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnja se da su oni, u dužem vremenskom periodu, pakovali i prodavali opojnu drogu na području grada.

Prilikom pretresa stana N. J. policija je osumnjičene zatekla u razmeravanju i pakovanju droge i tom prilikom pronašla vagicu za precizno merenje, 79 paketa heroina i 16 paketa kokaina, namenjenih uličnoj prodaji. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Takođe, policija je uhapsila M. M. (59) iz okoline Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina i krivično delo nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

Prilikom pretresa porodičnog domaćinstva osumnjičenog, u okolini Aleksinca, policija je u pomoćnoj zgradi pronašla i oduzela 14.429 paklica cigareta marke “česterfild“, bez akciznih markica Republike Srbije, za koje se sumnja da su bile namenjene daljoj prodaji i oko četiri kilograma rezanog duvana.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Policijska uprava Nis

– Vršeći pretres na osam lokacija u Nišu, policijski službenici su pronašli lovačku pušku, pištolj i 56 metaka različitih kalibara, zbog čega će protiv dve osobe biti podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija – saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Takođe policija je kod dve osobe pronašla 80 semenki kanabisa i izvesnu količinu marihuane, zbog čega će protiv jedne osobe biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo pribavljanje supstanca za prizvodnju opojnih droga, dok će protiv druge osobe biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

Policija je protiv jedne osobe podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, kao i prekršajnu prijavu protiv vlasnika ugostiteljskog objekta i konobara zbog točenja alkoholnih pića maloletnim licima.

U toku akcije, policija je alkotestirala 1.581 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola sedam vozača zadržala na trežnjenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem akcija na području Policijske uprave.

Jedan komentar

  1. Dragan Petrovic

    S obzirom da niske policije vec godinama nema nigde na ulicama, nigde gde je mogao biti sprecen neki od tragicnih dogadjaja koji su se desili zadnjih godina, dobro je cuti da oni uopste negde nesto rade.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*