VASPITAČICA TATJANA LUŽANIN Plašila se da je ne ubije direktorka

 

Nišlijka koja je bila u bolnici sa Tatjanom Lužanin pre njenog samoubistva: Pokazivala mi je ruke, bile su u modricama

Direktorka Sandra Popović | Vaspitačica Tatjana Lužanin

Direktorka Sandra Popović | Vaspitačica Tatjana Lužanin | Foto: Facebook

 

Bila je vidno uplašena i bukvalno se cela tresla. Ispričala mi je šta se desilo i pokazivala mi je modrice na rukama. Rekla mi je da ih ima i po telu, a za sve to vreme uporno je ponavljala – „Ona hoće da me ubije!“.

Ovako je jedna Nišlijka opisala susret sa Tatjanom Lužanin (47), vaspitačem u niškom Domu učenika srednjih škola, koja se pre nedelju dana ubila skokom sa osmog sprata zgrade u kojoj je živela, u Obrenovićevoj ulici 2 u centru Niša.

Njih dve su se srele 25. decembra u prijemnoj ambulanti Opšte hirurgije u Nišu. Tatjana je te večeri zatražila medicinsku pomoć jer ju je, kako je tvrdila, ispred stana fizički napala direktorka Sandra Popović. Vaspitačica je podnela i krivičnu prijavu, koju je policija prosledila tužilaštvu.

Brat Tatjane Lužanin kaže da je sestri predložio da napad direktorke ispred stana prijavi policiji. Istakao je i da njegova sestra nije imala nikavih privatnih problema, sem onih na poslu.

Direktorka Sandra Popović juče se oglasila iz Nemačke, gde boravi ovih dana, negirajući da je ona na bilo koji način odgovorna za tragediju.

– Potresena sam tom tužnom vešću – istakla je Popovićeva. – Nisam kriva za njenu smrt, a posedujem dokumentaciju da je Tatjana nekoliko puta već pokušavala samoubistvo.

Tatjana je skočila sa osmog sprata zgrade u Obrenovićevoj ulici u centru Niša

Tatjana je skočila sa osmog sprata zgrade u Obrenovićevoj ulici u centru Niša

 

Aleksandra Barton, direktorka Regionalnog centra „Mobing“ u Nišu kaže da će danas, u ime Tatjanine porodice i građana poslati otvoreno pismo gradonačelniku i novom načelniku PU Niš.

– Tražićemo nezavisnu i nepristrasnu istragu, a i smenu direktorke Doma učenika srednjih škola iz moralnih razloga – kaže Bartonova.

U niškoj policiji tvrde da nema sumnjivih okolnosti, koje bi ukazivale na krivično delo u slučaju smrti Tatjane Lužanin. Međutim, kako saznajemo, ne isključuje se da je samoubistvo motivisano njenim problemima na poslu pa je pokrenuta istraga povodom ovog tragičnog događaja.

Inače, Tatjana je tvrdila da je direktorka Sandra Popović mesecima zlostavlja. Vaspitačica je zbog mobinga zatražila da je razreše sa funkcije šefa vaspitne službe, jer „nije mogla da podnosi pritisak“.

– U jednoj od SMS poruka je napisala da će da dođe da me razbije i nazvala me bolesnim skotom – pričala je vaspitačica. – Dala sam joj svoju adresu, ali nisam očekivala da će zaista da dođe. Kada sam je videla pred vratima mog stana, šokirala sam se. Grebala me je i šutirala dok sam je sprečavala da uđe u moj stan, i to naočigled mog sina. Pozvala sam policiju i Hitnu pomoć i imam uverenje da sam doživela stres i povrede.

Direktorka Doma učenika srednjih škola tada je odbacila sve navode vaspitačice. Tvrdila je da je do sukoba došlo jer se Lužaninova naljutila što joj je uskratila stimulaciju na zaradu, kada je kaznila celu vaspitnu službu zbog pokušaja samoubistva jedne njihove štićenice.

DOBIJALA STIMULACIJE

Direktorka Sandra Popović je ukazala i da je Tatjana primala veću platu od nje, da ju je slala na seminare i davala joj dnevnice…

– Kao šef vaspitne službe, Tatjana je od direktorke dobila sve što je tražila – priča jedan od dobrih poznavalaca situacije u Domu učenika srednjih škola. – Položaj, funkciju, mesečnu stimulaciju od 30 odsto pored redovne plate, novu kancelariju koju je okrečila, putovanja, dnevnice… I, prvi put kada nije dobila stimulaciju, odmah je napravila haos.

Jedan komentar

  1. Nasa vaspitacica je bila divna osoba… Svakom uceniku je pomogla,svima izasla u susret. Ne znam sta joj se desilo da tako nesto sebi ucini?!Tuga velika. I sta sada? Nista se nece promeniti… Zasto vaspitacice…zasto ???? Pamticemo te do kraja zivota. Generacija ’89,’90.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*