VANREDNA INSPEKCIJA, petina radnika u Nišu i Beogradu radila na crno!

U vanrednim kontrolama 385 poslodavaca u Beogradu i Nišu, Inspektorat za rad neprijavljene radnike zatekao kod 156 poslodavaca.

Ilustracija

 

U vanrednim kontrolama 385 poslodavaca u Beogradu i Nišu, Inspektorat za rad utvrdio je da je 20 odsto od ukupno 995 zaposlenih radilo na crno, jer sa njima poslodavci nisu zaključili ugovore o radu i nisu ih prijavili na obavezno socijalno osiguranje.

Neprijavljeni radnici zatečeni su kod ukupno 156 poslodavaca, a najviše u ugostiteljstvu i trgovini u prigradskim naseljima i u velikim tržnim centrima.

Zbog utvrđenih prekršaja inspektori su podneli 36 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog i odgovornog lica, izdali su devet prekršajnih naloga, a doneli su i 129 rešenja zbog utvrđenih nepravilnosti u oblasti radnih odnosa.

U cilju suzbijanja sive ekonomije, Inspektorat za rad će nastaviti sa organizovanjem vanrednih nadzora kod poslodavaca na celoj teritoriji Srbije i u vreme predstojećih praznika, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Jedan komentar

  1. Jel neko iz inspekcije obisao „zitopek “ tj DON DON da vidi uslove rada i higijenu !!! Jel neko otisao da vidi koliko sati se radi a koliko pise. Zna li grad da ZItopek nema WC za radnike ????!!!

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*