UŽAS U NIŠU: Policajac pogazio decu na pešačkom prelazu

Četiri devojčice povređene su jutros u 7.15 u Bulevaru cara Konstantina, kod skretanja za Nišavsku ulicu, kada je na njih “pežoom“ naleteo policajac

Mesto nesreće/ Foto D.Alihodžić

 

Četiri devojčice povređene su jutros u 7.15 u Bulevaru cara Konstantina, kod skretanja za Nišavsku ulicu, kada je na njih naleteo putnički automobil. Hitna pomoć prevezla ih je u Dečju hiruršku kliniku i, kako saznajemo u ovoj ustanovi, one su u stabilnom su stanju.

Udes se dogodio na pešačkom prelazu, a na decu je “pežoom” naleteo policajac.

Prema izjavama očevidaca, deca su se u grupi kretala ka školi kada je na njih naleteo automobil. „Pežo“ kojim je upravljao policijac M. K. (30), krećući se iz pravca Niške Banje ka Nišu, pokosio je devojčice na obeleženom pešačkom prelazu. Teže posledice i tragedija su izbegnuti, jer je pre udesa vozač uspeo da skrene, pa ih je udario bočnim delom.

Najteže povrede lica, zuba i gornje vilice ima M. M. (12) – kaže za “Novosti“ direktorka Dečje hirurške klinike Anđelka Slavković.

Njene drugarice S. A. (12), K.E. (12) I T. K. (12) imaju lakše telesne povrede i u stabilnom su stanju.

 

Foto: M. Bukovac

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv policijskog službenika M. K. biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Nesreći su kumovale i loše vremenske prilike jer je zbog kiše koja neprestano pada slaba vidljivost a kolovozi su klizavi.

Na istom pešačkom prelazu u Bulevaru cara Konstantina pre tri godine stradao je desetogodišnji Mihajlo Dumitru.

2 komentara

  1. Nema kisa padala, slaba vidljivost u 7 i 15 ujutru, klizav kolovoz i ostale gluposti. NEGO ne prilagodjena brzina uslovima puta i najverovatnije prekoracenje brzine, a ostalo ce valjda javni tuzioc da navede

  2. Pre nego komentarišete nezgode u saobraćaju molio bih vas:pročitajte pravila ponašanja u saobraćaju i za pešake.to važi i za urednike niških vesti.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*