Umesto na jesen, uređenje centralnog gradskog trga na proleće

Trg kralja Milana u Nišu i Tvrđavski most neće biti rekonstruisani ove jeseni, kao što je to prvobitno bilo najavljeno, već u proleće naredne godine, potvrdili su predstavnici gradske vlasti

Foto: screenshot ni.rs

 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da bi radovi na rekonstrukciji trebalo da počnu sledeće građevinske sezone.

„Zbog povećanog broja turista nećemo da taj projekat radimo iz dva dela kako ne bi najuže gradsko jezgro pretvorili u gradilište kojim ne može da se prodje“, izjavio je Bulatović.

Urbanističkim projektom i projektima koje su uradili niški Zavod za urbanizam i Građevinsko-arhitektonski fakultet iz Niša predvidjeno je da Tvrđavski most, deo trga na kome se sada nalazi parking, i deo Ulice 7. jul, budu popločani granitnim pločama i bez barijera kako bi predstavljali jedinstvenu celinu.

U planu je i izgradnja novih fontana i uklanjanje kioska sa tog dela Trga kralja Milana kako ne bi zaklanjali spomenik Nadeždi Petrović.

Foto: screenshot ni.rs

 

Uređenje centralnog gradskog jezgra uključuje i kompletnu rekonstruciju Tvrdjavskog mosta koji je zatvoren za saobraćaj 2016. godine – piše „Kurir“.

Direktor niškog Zavoda za urbanizam Miroljub Stanković ranije je izjavio da je rekonstrukcija Tvrdjavskog mosta neophodna iz estetskih razloga, ali i iz konstruktivnih. ;On je podsetio da je most izgrađen 1962. godine i da je u veoma lošem stanju.

Prema prvim procenama rekonstrukcija mosta i Trga kralja Milana koštaće više od 100 miliona dinara, a radovi će trajati najmanje četiri meseca.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*