Ultramaratonac Saša Gacik doneo zlato u Niš posle pretrčanih 224 kilometra!

Ultramaratonac iz Niša Saša Gacik je za 24 sata pretrčao je 224,34 kilometra i osvojio prvo mesto i zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju u Temišvaru u Rumuniji

Gacik na pobedničkom postolju

 

Ovo je bila Sašina 100. trka po redu tako da je krunisao na pravi način. Ovo takmičenje je još jedno od onih u kojima se iskazuju nadljudski napori, a gde je potrebno za 24 sata pretrčati što više kilometara.

– Krenuo sam među poslednjima, lagano, a već nakon petog sata dvojica rumunskih trkača su se prilično izdvojila i napravila ogromnu prednost. Rasvan Farkas držao je drugo mesto i bežao mi je 10km, dok je iskusni Florin Ionita, pobednik Ultrabalatona 2016, bio u prednosti čak 14km. To me naravno nije pokolebalo, iz sata u sat sam lagano smanjivao razliku i popravljao plasman, pa sam od totalnog autsajdera na koga niko nije obraćao pažnju, brzo dospeo u žižu pažnje, priča Gacik.

– Taktika sa Palića je opet upalila, svi su očekivali da ću posustati i usporiti ali to se ni ovoga puta nije desilo. Nakon 12 sati sustigao sam Rasvana, a nakon 19 sati i Florina. Na kraju u cilju, stigoh do prvog mesta u ukupnom plasmanu sa pretrčanih 224,34km za 24h što je i moj, ali i novi rekord staze , kaže on.

U ženskoj kategoriji nastupilo je 12 takmičarki, medju njima i sjajna nišlijka Valentina Nejković koja je istrčala 109,37km za 12h i osvojila fenomenalno drugo mesto na svom premijernom nastupu na ultramaratonima.

– Organizacija trke bila je odlična. Staza, prijem takmičara, volonteri, okrepa, muzika, startni paketi i na kraju pehari i nagrade, bili su na visokom nivou i s obzirom da je trka sertifikovana, toplo je preporučujem svima u narednim godinama.

 

(Gradjanin.rs)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*