UKLJUČIVALI ISEČENU STRUJU: Uhapšeni zbog povezivanja osigurača na brojilu

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su Z. V. (46), D. C. (40) i S. D. (56) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i povreda službenog pečata i znaka.

kradja struje

Sumnja se da su D .C., koji je angažovan u „Jugoistoku“ po ugovoru, i njegov prijatelj S. D. 7. marta u popodnevnim časovima, povezali osigurače na brojilu osumnjičenog Z. V. kome je istog dana, po nalogu EPS-a isključena struja.

Osumnjičeni su uhapšeni neposredno nakon povezivanja osigurača i kod jednog od njih pronađeno je 12 limitatora i 165 olovnih plombi kao i specijalni ključ koji je korišćen za povezivanje struje.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu – saopštila je Policijska uprava u Nišu.

2 komentara

  1. Ako su stvarno nesto radili sto bi bilo u suprotnosti sa delatnoscu firme u kojoj su zaposleni onda nadjite neke validne dokaze. Posedovanje limitatora i olovnih plombi koje se vise i ne koriste za bilo koji sud nece predstavljati nikakav dokaz.

  2. A je li dokaz kad radnici elektrodistribucije dolaze sa policijom da kontrolisu potpuno ispravno brojilo bez dugovanja jer se izivljavaju jugositok ED Zagubica,bez dokumenata i bez naloga.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*