UHVAĆENI NA DELU: Izbacivali šut na divljoj deponiji u naselju Stevan Sinđelić (FOTO)

Dva muškarca iz Niša dobila su prekršajne naloge od strane Komunalne policije zbog toga što su iz kamioneta „Kia motors“ izbacivali šut na zelenoj površini naspram „Eko pumpe“ u naselju Stevan Sinđelić

Uhvaćeni na delu; Foto: gradjanin.rs

 

Opština Crveni krst je ovu lokaciju čistila više puta, ali su nakon svih pokušaja nesavesni građani opet na tom mestu pravili divlju deponiju. Dvojica nesavenih građana su sinoć oko 21,30 sati „dolijali“ tako da je odmah pozvana Komunalna policija koja im je izdala prekršajne naloge. Da nesreća bude veća, oni su šut isipali iz kamiona preko šahte gde prolazi kanalizacija za naselje Branko Bjegović.

Stalno obilazim tu lokaciju jer neki kada bace šut to i zapale pa može doći do požara većih razmera. Često zovemo vatrogasce. Policija je sinoć došla za dva tri minuta i muškarcima koji su isipali šut naređeno je da vrate šut u kamion i odlože ga na zakonom propisano mesto na deponiji – saopštio nam je Ivan Krstić, član saveta građana Mesne kancelarije „12. februar“.

Kamionet u koji su morali da vrate izbačeni šut; Foto: gradjanin.rs

 

Milan Đorđević, načelnik Komunalne policije kaže da se kazne za bacanje smeća na nepropisanom mestu kreću od 20.000 do 60.000 dinara, zavisno od toga da li je fizičko lice, preduzetnik ili pravno lice. Ukoliko je preduzeće u pitanju na 60.000 dinara propisuje se kazna još 60.000 dinara za odgovorno lice u toj firmi.

Ovako izgleda deponija danju; Foto: gradjanin.rs

 

Đorđević napominje da Komunalna policija može da izda prekršajne naloge samo u slučajevima kada uhvati na delu krivce, a naknadne žalbe se moraju podnositi komunalnoj inspekciji.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*