Uhapšena jedna od osumnjičenih za prevaru nekoliko žena iz Niša

Niška policija uhapsila je opasnu prevarantkinju S.M. (26) iz okoline Loznice koja je sa još jednom ženom za kojom se intenzivno traga, pljačkala naivne Nišlije

Foto: M. Bukovac

 

Kako saopštava policija, S.M. i njena ortakinja su od avgusta do oktobra prošle godine prevarile tri Nišlijke

– One su od oštećenih tražile pomoć za lečenje bolesne dece a kada bi stekle njihovo poverenje, nudile su im skidanje magije sa nakita i novca korišćenjem ikone Svete Petke. Kada bi im žrtve predale tražene dragocenosti, umotavale su ih u krpu ili peškir, stavljale ih navodno na najviše mesto u kući uz instrukciju da tamo treba da ostanu sedam dana.

Čak su bile toliko drske da su od prevarenih osoba tražile da ih isprate do izlaza da bi dobile na vremenu kako bi pobegle – objašnjavaju u policiji.

– Među prevarenima je i penzionerka D.M. kojoj su ove kradljivice uzele 250 evra i burmu. One su iskoristile lakovernost i dobru nameru ove Nišlijke da bi ih uvela u stan gde su po dobro uhodanom modelu izvele predstavu sa skidanjem magije i pokrale je.

 

Nakon zadržavanja od 48 sati, prevarantkinja je privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. Policija poziva građane, eventualne žrtve prevare da se, ako prepoznaju osobu sa fotografije jave na telefone 018 503173 i 018 503 235.

 

Jedan komentar

  1. Fiziognomija govori puno toga.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*