Uhapšen Slavoljub Vlajković, predsednik Gradskog odbora SPS u Nišu

 

Nekadašnji direktor JP „Nišstan“ i predsednik Gradskog odbora SPS u Nišu Slavoljub Vlajković (62), uhapšen je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio ovo javno preduzeće za 283.000 evra.

slavoljub vlajkovic

Slavoljub Vlajković | sps-nis.rs

 

Zajedno sa Vlajkovićem je privedena i O.Ž. (57), radnica u pravnoj službu „Nišstana“ koja se sumnjiči da mu je pomogla u izvršenju ovog krivičnog dela. Osumnjičeniima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Sumnja se da je Vlajković u toku 2008. godine, u svojstvu bivšeg odgovornog lica javnog preduzeća Nišstan“, prodao poslovni prostor, površine 150 metara kvadratnih, u strogom centru Niša, a po znatno nižoj tržišnoj ceni, akcionarskom društvu “Jugotehnika“ Niš. Na taj način, preduzeće “Nišstan“, oštećeno je za iznos od oko 210 hiljada evra.

Takođe, Vlajković se sumnjiči da je oštetio preduzeće “Nišstan“ za dodatni iznos od 73 hiljade evra, tako što kupac nije ispoštovao ugovor i isplatio polovinu kupoprodajne cene, već je za drugu polovinu predao menice preduzeću “Nišstan“.

– Postoje osnovi sumnje da je O. Ž., zaposlena u preduzeću “Nišstan“, a u saradnji sa Vlajkovićem i bez upoznavanja Upravnog odbora preduzeća, pred nadležnim sudom u svojstvu pravnog zastupnika priznala tužbeni zahtev preduzeća “Jugotehnika“ da su izdate menice naplaćene, iako je u tom momentu žiro račun preduzeća “Jugotehnika“ bio u blokadi – saopštila je Policijska uprava u Nišu. – Osumnjičena je na taj način omogućila pomenutom preduzeću da stekne pravo svojine nad poslovnim prostorom i upiše ga kao svojinu kod Službe za katastar nepokretnosti u Nišu.

Na ovaj način O.Ž. i S.V. oštetili su preduzeće “Nišstan“ za iznos od oko 283 hiljade evra u korist akcionarskog društva “Jugotehnika“ Niš.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*