Uhapšen niški većnik Branislav Kačar

U niškoj policiji potvrđuju da su u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Osnovnim i Višim javnim tužilaštvom, uhapsili funkcionera gradskog veća grada Niša B.K. (27), zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem

Foto: facebook/Branislav Kacar

 

Sumnja se da je B.K., tokom 2017. godine, koristeći svoj položaj, uticao na zaposlenog u Službi za zajedničke poslove Gradske uprave grada Niša da, tokom sprovođenja postupka javne nabavke za usluge čišćenja zgrada, portira i fizičkih radnika izmeni uslove u pogledu utvrđenih standarda, kako bi obezbedio povoljnije uslove za jednog od ponuđača. Takođe se sumnja da je B.K., u septembru ove godine, uticao i na zaposlenog u Sekretarijatu za omladinu i sport grada Niša, da opredeljena sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 1.000.000 dinara, namenjena za podsticaj razvoja sporta u jednom niškom Omladinskom košarkaškom klubu, tom klubu isplati preko reda, što je on i učinio, navode u policiji.

Oni kažu da postoje sumnje da je nakon toga odgovorno lice tog omladinskog košarkaškog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000,00 prenelo na jedan rukometni klub iz Niša, iako mu je bila ili mogla biti poznata činjenica da je taj rukometni klub u neprekidnoj blokadi računa od kraja 2014.godine.

– Osumnjičenom B.K. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, dok će protiv još trojice osumnjičenih biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba sa javnom nabavkom, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica, navodi policija.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*