UBICE MOGA SINA ĆE SE OŽENITI I ŽIVETI: Jauk majke DEČAKA koji je NASMRT izboden nožem!

 

Godinu dana za ono što je mom sinu urađeno je nedovoljna kazna i ja ću se žaliti na sudsku odluku – kazala je Jovanovićeva majka Marija

Ubijeni Nenad Jovanović

Ubijeni Nenad Jovanović

 

Nišlija Mateja Cvetković (21) osuđen je danas na godinu dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja, jer je 20. maja prošle godine sa trojicom maloletnika u niškom naselju Ledena Stena, učestvovao u napadu na Nenada Jovanovića (19), koji se okončao ubistvom.

Kako je utvrđeno, tokom sudskog postupka Cvetković je I. S. (16), A. J. (16) i M. S. (17) dovezao u blizinu stana žrtve, gde su ga sačekali i napali.

I. S. je tada potegao nož i Jovanovića šest puta ubo zbog čega je preminuo na licu mesta, piše Telegraf.

Postupak protiv maloletnika okončan je 30. januara ove godine, kada je I. S. zbog ubistva dobio pet godina maloletničkog zatvora, dok su A. J. i M. S. prošli sa vaspitnim nalozima pojačanog nadzora od strane organa starateljstva. Protiv Mateje Cvetkovića, postupak je odvojen, jer se radilo o punoletnoj osobi, a optužnica ga je prvobitno teretila za ubistvo u pomaganju.

Maloletniku pet godina zatvora za ubistvo Nenada Jovanovića

Međutim, tokom sudskog postupka prekvalifikovana je na nasilničko ponašanje u sticaju sa pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Sahrana Nenada Jovanovica

Sahrana Nenada Jovanovica

 

Obrzalažući sudsku odluku, sudija Višeg suda Nebojša Žikić je saopštio da je u tokaznom postupku utvrđeno da je Cvetković napao i tukao sada pokojnoj Jovanovića.

– Optuženi je negirao nasilničko ponašanje, ali je na osnovu izjava svedoka nesumnjivo utvrđeno da je on bio jedan od četvorice koji su Jovanovića tukli, a zatim ga jurili kada je pokušao da pobegne. Za nasilničko ponašanje predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina. Sud je odlučio da mu se izrekne zatvor od godinu dana uzimajući u obzir olakšavajuću oklnost, da se radi o mladom čoveku, ali i otežavajuću da je osuđivan zbog teške krađe i da je njegova radnja imala za posledicu smrt mladića – rekao je Žikić.

On je dodao i da je Cvetković oslobođen optužbe za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela jer, kako je naveo, optužnica nije sadržala elemente koje zakon zahteva kada je u pitanju ovo krivično delo.

Otac ubijenog Nenada Jovanovića: Kasapili ga kuhinjskim nožem, a ubica dobio pet godina zatvora!

Roditelji ubijenog mladića izrazili su razočarenje odmerenom kaznom.

– Mog Nenada nema, a ti mladići će se oženiti, imati porodice i dalje živeti. Godinu dana za to što je mom sinu urađeno je nedovoljna kazna i ja ću se žaliti na sudsku odluku – kazala je Jovanovićeva majka Marija.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*