U PODRUMU KUĆE Pronađeno 90 kilograma marihuane

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu zaplenili su oko 90 kilograma marihuane i uhapsili Z. Ž. (53), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo samovlašće.

marihuana-1

Sumnja se da je Z. Ž. na parceli u okolini Niša, uzgajao oko 500 stabljika marihuane, koju je, nakon što je ubrao, sušio u improvizovanoj sušari u podrumu svoje kuće u okolini Niša i pripremao za dalju prodaju.

Policija je prilikom pretresa podruma u kući osumnjičenog Z. Ž. pronašla oko 90 kilograma marihuane spakovane u 17 džakova, devet plastičnih kanti i tri plastične kutije.

marihuana

Pored marihuane, policija je pronašla i dve lampe od 600 vati, dva trafoa za lampe, kao i dva ventilatora, koje je osumnjičeni mimo regularnog kućnog strujomera direktno priključio na elektrodistributivnu mrežu, čime je počinio krivično delo samovlašće.

municija

Pretresom vikendice osumnjičenog u okolini Niša, policija je zaplenila 36 metaka kalibra 7,9 milimetara, kao i dve improvizovane mašine za odvajanje cvetova marihuane od stabljika.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*