U novoj fabrici „Leoni“ plata radnika dostiže 30.000 dinara

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić pustio je danas prvu fazu rada nove fabrike „Leoni“ u Nišu. On je rekao da će „Leoni“ već do kraja godine zaposliti 150, a do kraja sledeće 1.500 ljudi u Nišu

Vučić u poseti fabrici Leoni, foto: gradjanin.rs

 

Od radnika koji su danas motali kablove za automobile,može se saznati da plata sa četvorogodišnjom školom, iznosi do 30.000 dinara i radnici je primaju na vreme.

Zadovoljni smo za sada, može se reći da dostiže 30.000 dinara jer sve zavisi i od satnice rada, a i zadovoljni smo jer su ovde korektni odnosi, rekla je jedna od radnica.

Vučić je obišao kompletan pogon sa saradnicima.

On je nahvalio nemačke partnere kao jedne od najboljih saradnika u Srbiji.

– Kada politička opcija Angele Merkel (nemačka kancelarka) pobedi na izborima 2018. godine u Nemačkoj, ona će doći u Niš. Ja znam odlično kada neko može da pobedi. Dakle, Angela Merkel stiže u Niš. Moraćemo da pravimo nove kongresne centre, moraćemo da budemo najbolji domaćini u ovom gradu. Uspeli smo da napravimo stabilne odnose sa najrazvijenijom evropskom ekonomijom i pokažemo prijateljstvo prema onima koji iz Nemačke dolaze.

– Sledeće godine počinje izgradnja puta Niš – Priština, ove godine završavamo istočni krak prema Bugarskoj, južni prema Makedoniji i Grčkoj.Polako ali sigurno Niš od doline gladnih, Niš postaje bolje mesto za život – rekao je Vučić danas u kompaniji Leoni.

 

 

(Građanin.rs)

3 komentara

  1. Dobra plata, idemo sigurnim koracima ka proseku od 440 evra koji predvidja nas Predsednik do kraja ove godine.

  2. I onda je mrmot umotao Milka umotao čokoladu….zemljo Srbijo, ej skoro 30.000 pa de bre da se potroše tolike pare….

  3. Zajedno sa prevozom, toplim obrokom, satnicom za prekovremenim radom i eventualnim bonusom za prisutnost. Tek tada je 30000 a ako trazite prosek plate za kredit npr. i dalje je u pitanju cifra od 21-22000din.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*