U Nišu uhapšeno jedanaest osoba u akciji Ares

U okviru akcije Ares, pripadnici niške policije uhapsili su više osoba osumnjičenih za iznudu, teške krađe, razbojništvo, trgovinu drogom i nedozvoljeno držanje oružja

Foto: M. Bukovac

 

U okviru akcije Ares, pripadnici niške policije uhapsili su više osoba osumnjičenih za iznudu, teške krađe, razbojništvo, trgovinu drogom i nedozvoljeno držanje oružja.

Policija je uhapsila prilikom primopredaje novca D. M. (24), D. R. (24), S. R. (26) i M. S. (35) iz Niša, zbog sumnje da su izvršili krivično delo iznuda.

Osumnjičeni se terete da su uz pretnje i nanošenje teških telesnih povreda, od oštećenog potraživali novac u iznosu oko 13.000 evra , a zatim i 1.500 evra.
Osumnjičenima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 časova.

Zbog teške krađe u školama uhapšeni su S. T. (31) i R. S. (33), obojica iz okoline Aleksinca, zbog sumnje da su izvršili ova krivična dela.

Sumnja se da su oni od januara do juna 2017. godine na teritoriji Niša, Aleksinca, Merošine, Doljevca, Ražnja, Žitorađe, Kruševca i Sokobanje obili više osnovnih škola iz kojih su krali računare i televizore. Na ovaj način školama je pričinjena materijalna šteta koja se procenjuje na više od milion i po dinara.

Pretresom porodičnih kuća osumnjičenih, policija je pronašla deo školske imovine, a drugi deo nađen je kod osoba koje su računare i televizore kupovale od njih.
S. T. i R. S. je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 časova. Sudija im je odredio pritvor do 30 dana.

Policija je rasvetlila razbojništvo u trgovini u Nišu i uhapsila D. Ž. (19) iz Niša, koji se tereti da je izvršio ovo krivično delo. Sumnja se da su D. Ž. i jedan sedamnaestogodišnjak, 15. jula 2017. godine, maskirani ušli u prodavnicu i, uz pretnju nožem od radnice, uzeli novac, pišu Novosti.

Policija je protiv maloletnika podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Uhapšene su i dve osobe osumnjičene za trgovinu drogom. Pretresom porodične kuće A. M, u okolini Niša, pronađena su dva paketa marihuane, težine oko 124,2 grama, a u kući T. R. četiri paketa heroina, težine 22,2 grama i vagicu za precizno merenje.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu Višeg javnog tužilaštva A. M. i T. R. određeno je zadržavanje do 48 sati.

Policija je uhapsila i S. S. (26) iz Niša, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni se tereti da je u kuću oštećenog doneo dve bombe i pretio da će ih aktivirati. Brzom akcijom, policija je sprečila osumnjičenog da aktivira bombe.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, S. S. je određeno zadržavanje do 48 časova.

Jedan komentar

  1. Da li mozete da objasnite vi i li da nabavite odgovor na pitanje zasto se imena kriminalaca krije?Razumem kada su maloletni ali da lopurde i kriminalce koji su punoletni pominju pod skrivenim imenima po meni je apsurd.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*