I u Nišu se uvode senior kartice za penzionere

Posle Beograda, senior kartice uvode se i u Nišu. Prve kartice podeljene su tokom vikenda, a uz njih će niški penzioneri moći da koriste određene usluge i kupuju uz popuste od 1. marta

Vest o uvođenju senior kartica koje će im omogućiti popuste u određenim trgovinama i preduzećima obradovala je niške penzionere.

Ugovori o popustima uz senior kartice potpisani su sa trideset preduzeća, među kojima su supermarketi, apoteke, turističke organizacije, prevoznik, tehnički pregled, prodavnice tehničke robe. Pregovara se još sa tridesetak firmi, uključujući javna gradska preduzeća.

„Pravo imaju svi penzioneri iz Niša“, ističe Mirko Zečević, predsednik Gradskog odbora penzionera Niš. „Nema limita u visini penzije, a način je da dođu u Udruženje, Trg Pavla Stojkovića 10, i da se tamo upišu za dobijanje kartice.“

Inicijativu je dala grupa niških penzionera preko poslaničke kancelarije i uz podršku Grada.

– Opravdanost akcije je u statusu penzionera, naročito penzionera na jugu Srbije, kaže Hadži Milorad Stošić, narodni poslanik. I mi smo ovom akcijom predvideli ne samo Niš već i čitav Nišavski okrug.

U Nišu živi oko 62 hiljade penzionera, među kojima šestina ima penziju manju od 15 hiljada dinara.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*