U Nišu prvi avion iz Beča dočekan vodenim topovima

Sletanjem aviona avio kompanije  Wizz Air iz Beča i  zvanično je uspostavljen redovni putnički avio saobraćaj  na relaciji Beč-Niš-Beč. Posadu aviona na novoj liniji dočekali su  gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa svojim saradnicima i v.d. direktora Aerodoma „ Konstantin Veliki“ Dušan Knežević

Posadu aviona na novoj liniji dočekali su  gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa svojim saradnicima; Foto: NiškeVesti.rs

 

„Ovo je veliki događaj za grad Niš, ali i za ceo jug Srbije“, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović. „Ovo je 11 po redu destinacija i to jedna od, možda, najznačajnijih u Evropi, direkta linija iz Niša prema Beču dva puta nedeljno. U prezničnim periodima i tokom leta biće uvedena i treća linija. Ova liniji ja značajna za sve, za putnike, značajna je  i za privedu, ali i za sam grad Niš koji je regionalni centar jugoistočne Srbije. Zadovoljstvo je danas biti ovde, radujemo  se svakoj novoj liniji i očekujemo da u budućnosti, zahvaljujući podršci države, svi kapaciteti  na aerodromu budu pravi, aerodromski, sa svim onim potrebama  i sadržajima koji čini jedan veliki grad kao što je naš“.

Gradonačelnik je dodao da je za prvih osam meseci u ovoj godini povećan broj putnika sa aerodroma u Nišu za 8 odsto, odnosno za 287.000 na 310.00 i naglasio da će i ove godine biti oborem rekord koji je bio prošle godine.

Podsećanja radi Wizz Air je započao sa letovima sa aerodroma „Konstantin Veliki“ juna 2015.godine sa dve avio linije, Malme i Bazel, a potom su uveden još tri linije. Trenutno sa ovom avio kompanijom može da se leti iz Niša za Bazel, Dortmund, Memigen, Malme i Beč.

 

Prvi avion koji je sleteo na novoj liniji dočekan svečano; Foto: NiškeVesti.rs

 

Prvi avion koji je sleteo na novoj liniji dočekan je svečano, vodenim topovima, koji se koriste samo u posebnim prilikama, a za posedu su pripremljeni pokloni koje im je uručio prvi čovek grada Niša.

 

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*