U Nišu optimisti pred dolazak šampiona: Zvezda pada na Čairu

 

Južna Srbija na nogama, u prvom kolu nastavka prvenstva crveno-beli gost Radničkog. Rastavac: Trudićemo se da kaznimo njihove mane. Igraćemo za publiku, sebe i bodove

Aleksandar Jovanović | novosti.rs

Aleksandar Jovanović | novosti.rs

 

Na Čairu je danas praznik fudbala. U Niš će se sliti cela Južna Srbija da već na prvom koraku vidi dokle su stigli prvaci iz Ljutice Bogdana i gde se u odnosu na njih nalazi niški Radnički.

Nastavljena je sportska euforija na Nišavi odmah posle košarkaških utakmica Kupa Radivoja Korać, s tim što je danas na repertoaru najbitnija sporedna stvar na svetu.

Radnički se u prvom delu prvenstva „zaglibio” u jesenjem blatu elitnog karavana sa vidnim smernicama ka nižem rangu, a od ponedeljka sledi borba za svaki bod i opstanak među najboljima. Žreb je hteo da rešavanje velike muke počne od Crvene zvezde.

– Mnogo je lakše krenuti ka luci spasa od Zvezde, nego nekog manje atraktivnog protivnika. U Nišu će danas biti praznik fudbala. Sigurno da su Beograđani favoriti, ali i njih i nas muči slična muka.

Oni jure bodove da bi nadoknadili zaostatak za liderom, a mi za goli život. Iako ispred sebe imamo 15 kola, borba za opstanak kreće od prvog. Lepo je što ćemo odmeriti snage sa najjačim, ali je nama i svaki sledeći protivnik kao Zvezda i Partizan – počinje najavu utakmice za “Sport” trener Nišlija Milan Rastavac.

ULAZNICE U PRODAJI

Utakmica između Radničkog i Crvene zvezde se igra na Čairu i počinje u 16 časova. Očekuju se pune tribine i velika podrška „meraklija”, a ulaznice su puštene u prodaju. Cena za južnu tribinu 400, za zapadnu i istočnu 600, a lože se prodaju po ceni od 1.200 dinara. Iz Uprave su poručili da sezonske karte važe za najinteresantniji meč 16. kola.

Da li je Radnički jači u odnosu na prvi deo prvenstva?

– Tačan odgovor na pitanje ne mogu da dam jer mi je jesenji deo nepoznanica, ali verujem našim igračima i ubeđen sam da će sve učiniti ne bi li doneli prvu radost „meraklijama”

Poznajete li novu Zvezdu?

– Analizirali smo igru crveno-belih i izvukli zaključke. Poseduju veliku dozu agresivnosti, brze ofanzivce poput Parkera, Gavrića, Lazovića koji vrlo dobro napadaju prostor. Zimus su dobili i kvalitet više – agresivnije bekove. Tu je i doskora naš Stojanović koji ih odlično razigrava.

Imate li adekvatna rešenja?

– Pokazaće to devedeset minuta igre. Igrači imaju personalne zadatke da anuliraju njihove prednosti, a sa druge strane, trudićemo se da kaznimo njihove mane kojih svakako ima. Sve u svemu, igraćemo za publiku, sebe i bodove – nije skrivao ambicije mladi novosadski stručnjak na čelu Radničkog Milan Rastavac.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*