U Nišu legalizovano 1.000, bez dozvole još 70.000 objekata

U Nišu je izdato oko 1.000 rešenja o ozakonjenju nelegalno izgrađenih objekata, a građevinsku dozvolu čekaju vlasnici još 70.000 objekata, izjavio je sekretar Sekretarijata za ozakonjenje Aleksandar Petrović

Foto: M.Bukovac

 

– Mi imamo 40.000 predmeta preuzetih iz ranijih postupaka legalizacije, a još 41.000 objekata je inspekcija prošle godine popisala. Tu postoji preklapanje, odnosno oko 10.000 objekata je popisano iako su njihovi vlasnici ranije podneli zahtev za legalizaciju, ali i sa tim preklapanjem postoji ne manje od 70.000 objekata koji treba da budu legalizovani, izjavio je Petrović.

On je kazao da je Sekretarijat za inspekcijske poslove u Nišu obradio, i gradjanima i Sekretarijatu za ozakonjenje dostavio 13.000 rešenja o rušenju. „Građani su tim rešenjima obavešteni šta treba da dostave od dokumentacije da bi mogli da legalizuju svoj objekat, odnosno dobiju rešenje o ozakonjenju. Do sada je zahteve za ozakonjenje dopunilo četiri do pet hiljada vlasnika objekata“, istakao je Petrović.

Kako je objasnio, sekretarijat za ozakonjenje, osnovan pre pola godine, nema mogućnosti da poziva građane do donose nedostajuću dokumentaciju jer ima veliki broj predmeta a nedovoljno zaposlenih, ali vlasnici koji su zaista zainteresovani za ozakonjenje sami dolaze i informišu se.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*