U niškom Kliničkom centru Laserom uradili dve operacije na kičmi

Zahtevne operacije na kičmenom stubu pod stručnim nadzorom kolega u Nišu obavili su profesori Neša Stojanović i Ivan Stefanović

Laserska operacija diskusa i fiksacija kičme urađena je u četvrtak u niškom KC; Foto: T.T.

 

Laserska operacija diskusa i fiksacija kičme urađena je u četvrtak u niškom Kliničkom centru uz asistenciju čuvenih svetskih hirurga Gregora Kimbahera iz Nemačke i Matijaza Varsiča. Zahtevne operacije na kičmenom stubu pod stručnim nadzorom kolega u Nišu obavili su profesori Neša Stojanović i Ivan Stefanović, a putem lajv prenosa, nju su u salama KC-a posmatrali brojni lekari koji su za kolege iz inostranstva imali brojna pitanja.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović rekao je tom prilikom da je od velikog značaja da strani stručnjaci prenesu znanje i iskustvo lekarima u Nišu, koje je neophodno kako bi se pacijentima pružila bolja zdravstvena nega.

Veliki dan za Niš i za medicinu. Naši lekari su ovde, u salama prate prenos i uče od najpoznatijih spinalnih hirurga. Bitno je da mi ovde danas imamo najsavremeniju opremu i da nemamo čega da se postidimo. Tokom tri dana trajanja kongresa „Spinalna hirurgija u XXI veku – Savremeni koncept, kontroverze, perspektive“, koji se održava u Nišu, biće prikazane sve nove tehnike. Za jedan deo operacija imamo kupljenu opremu, a ona će posle kongresa moći da se primenjuje u KC Niš – rekao je Radovanović.

 

OPREMANjE DEČIJE KLINIKE

Kupljeno je pet računara sa monitorima, pet štampača, dva televizora, 11 telefona i više klupica za čekaonice obezbeđenih od prihoda koji je prikupljen u okviru festivala „Human fest“ donirano je u četvrtak niškom Dečijem kliničkom centru koji bi do kraja godine trebalo da počne sa radom. Dvodnevni muzički humanitarni festival na kom su između ostalog učestvovali i „Van gog“ i „Neverne bebe“, kao i mnogi niški bendovi, održan je sredinom septembra kraj vrežinskog bazena u Nišu, a od ulaznica je prikupljeno 400.000 dinara.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*