U Nišavskom okrugu 4 puta manje vatrogasaca nego što je potrebno

Na području Nišavskog upravnog okruga ima 107 vatrogasaca, a potrebno ih je bar 400, izjavio je danas u Nišu načelnik tog Okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Aleksandar Cvetković

Ilustracija, foto: M. Bukovac

On je rekao da Niš ima 81 vatrogasca, a Aleksinac, Doljeva i Svrljig zajedno 26, dok Gadžin Han, Merošina i Ražanj uopšte nemaju vatrogasno-spasilačka odeljenja.

– U Svrljigu će uskoro biti upošljena još četiri vatrogasca, a u Doljevcu dva, ali i dalje će ukupan broj vatrogasaca na području okruga biti daleko manji od potrebnog, izjavio je Cvetković na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije.

Po njegovim rečima vatrogasno-spasilačkim jedinicama na području Nišavskog okruga nedostaju i vozila i prostor za smeštaj jedinica.
– Vozila su veoma zastarela – prosečna starost je oko 20 godina, a ima i vozila starih 30 godina. Koriste se često na nepristupačnom terenu, i brzo se kvare, rekao je Cvetković.

Okružni štab za vanredne situacije je danas razmatrao spremnost i opremljenost vatrogasno-spasilačkih jedinica i putarskih preduzeća i drugih ustanova za slučaj vremenskih nepogoda.

Načelnik niške Uprave za vanredne situacije Srdjan Mitrović je podsetio da je 6. januara prošle godine zbog snega 20 sati bio zatvoren deo auto-puta oko Niša, te moraju da budu rešena „problemska pitanja“ da se to ne bi ponovilo.

 

 

(Kurir.rs/Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*