U nedelju nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda

Akcija besplatnih preventivnih pregleda i za građane bez zdravstvenih knjižica biće nastavljena u nedelju 15. oktobra u opštim bolnicama i domovima zdravlja širom Srbije, najavilo je Ministarstvo zdravlja

Klinički centar, foto: M.Bukovac

 

Akcija se sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, a biće održana i u kliničkim centrima u Nišu i Kragujevcu, kao i u Kliničkom centru Vojvodina i četiri kliničko-bolnička centra u Beogradu.

Građani, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, moći će bez zakazivanja termina da urade ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene i obave ginekološke preglede.

Najavljeno je da će pojedine zdravstvene ustanove u nedelju obavljati i EKG preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska.

Detaljan raspored zdravstvenih ustanova biće objavljen na sajtu Ministarstva zdravlja. To ministarstvo je u septembru organizovalo prvu akciju besplatnih zdrvstvenih pregleda za građane.

 

(N1 Info/Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*