U LANČANOM SUDARU kod Niša POVREĐENO 17 osoba, među njima seštoro DECE! (SNIMAK SA LICA MESTA)

Na  izlazu iz Niša kod Trupala dogodio se danas lančani sudar u kome je povređeno 17 osoba od kojih šestoro dece, potvrđeno je Tanjugu u Urgentnom centru KC Niš.

Lančani sudar kod Niša
Foto: YT MASNOUSTI

 

Među povređenima je 11 stranih državljana.

„U Urgentni centar dovezeno je 17 povređenih od toga šestoro dece i u toku je dijagnostika”, rekao je Tanjugu načelnik Urgentnog centra Hadži Bojan Marjanović.

Od ukupnog broja povređenih tri pacijenta su sa težim telesnim povredama, od toga su dva pacijenta zadržana na Klinici za ortopediju radi daljeg lečenja, dok je jedan pacijent pušten kući.

Od povređene dece petoro je zbrinuto na Klinici za dečju hirurgiju sa lakšim telesnim povredama, saopštio je KC Niš.

Zbog loših vremenskih uslova svima je ponuđeno bolničko lečenje, roditelji troje dece odbili su hospitalizaciju dok se za dvoje dece čeka odgovor roditelja.

Na putu od Niša ka Pirotu kod Trupalskih šuma, gde je danas bilo blokirano tridesetak vozila zbog lančanog sudara, saobraćaj je normalizovan, izjavo je v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Drobnjak je rekao Tanjugu da su sve putarske ekipe maksimalno angažovane i u pripravnosti.

 

Foto: YT MASNOUSTI

 

On je rekao da je tu bio automobil sa bebom koju je spasila Hitna pomoć.

Drobnjak kaže da je bio zastoj saobraćaja i od Leskovca ka Nišu zbog sudara tri automobila jutros oko pola devet i tu je sada krenuo saobraćaj.

„Kada je tu krenuo saobraćaj desio se zastoj od Niša do naplatne staince Nais. Tu su tri šlepera pretekla kamione koji posipaju so i došlo je do zastoja. Očekujem da i to bude otklonjeno za dvadesetak minuta”, rekao je Drobnjak.

Kako piše politika.rs, Saobraćaj na autoputu Niš- Beograd bio je zaustavljen jutros nekoliko sati  u oba smera zbog lančanog sudara u kome je učestvovalo 30 vozila i zastoj je na oko 600 metara pre skretanja za Niš jug, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

Kako je Marić rekao u oba pravca bio je zaustavljen saobraćaj, na lice mesta odmah su upućene patrole saobraćajne policije, ekipe JP „Puteva Srbije” i Sektora za vanredne situacije, kako bi se obišli svi ljudi koji se tamo u koloni nalaze i čini se sve da se situacija sanira.

„Očekujem da će se stabilizovati stanje na autoputu kod Niša i da se nakon toga zaista još jednom uputi apel svim učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja i da ne idu na put bez zimskih pneumatika, što je, čini mi se, bio problem i kod ovog lančanog sudara koji je dogodio na autoputu”, istakao je Marić.

Prema njegovim rečima, kolona jeste velika, ali ne radi se o vozilima koja se nalaze u snežnom nanosu, već je reč o obustavi saobraćaja usled saobraćajnog udesa.

„To je drugačija situacija od one koju smo imali prilike da gledamo u Srbiji prethodnih godina”, rekao je Marić i dodao da suna  lice mesta  upućene i dodatne snage, kao i da je bilo nekoliko intervencija na teritoriji opštine Surdulica, Vranje, kako bi se pomoglo starijim i povređenim osobama.

Jutros na teritoriji Niša putni pravac Skoplje- Niš- Beograd kod Trupalskih šuma došlo je do prekida saobraćaja u oba smera zbog lančanog sudara oko 30 vozila, a zastoj je na oko 600 metara pre skretanja za Niš jug. (Tanjug)

 

Foto: YT MASNOUSTI

 

Žandarmerija upućena na deonicu kod Niša

 

Po nalogu potpredsednika vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, pripadnici Žandarmerije upućeni su na deonicu auto-puta nedaleko od Niša, kako bi pomogli pripadnicima saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije u izvlačenju putnika i automobila.

Na mesto gde je došlo do lančanog sudara više vozila izašlo je više od 30 pripadnika niškog odreda Žandarmerije sa neophodnom opremom za prvu pomoć, ćebadima i vodom.

 

Ministarstvo apeluje: Ne krećite na put bez preke potrebe

 

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na građane da, zbog niskih temperatura, snežnih padavina i poledice ne kreću na put bez preke potrebe, a ukoliko ne mogu da izbegnu vožnju, da imaju zimsku opremu i lance.

Građani koji se ipak odluče za put, trebalo bi da voze oprezno i pažljivo, kako bi izbegli nesreće u saobraćaju.

Ministarstvo saobraćaja je od sinoć alarmiralo sve službe iz svoje nadležnosti, koje su u punoj pripravnosti i rade 24 sata.

Danas je na putevima širom Srbije angažovano 553 vozila i kamiona, 329 mašina, 903 radnika,123 tehničara, 246 mašinista i 553 vozača na teritoriji cele Srbije.

Zbog lančanog sudara koji se danas dogodio u blizini Niša, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uputila se, zajedno sa direktorom JP „Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom na lice mesta.

 

Foto: YT MASNOUSTI

 

Žandramerija pomogla albanskim porodicama sa KiM

 

Pripadnici Žandarmerije danas su u blizini Doljevca, gde je situacija teška zbog lošeg vremena i nanosa snega, ukazali pomoć dvema porodicama Albanaca sa Kosova i Metohije čija su vozila sletela sa puta.

Reč je o dve porodice sa ukupno osam članova, od kojih je dvoje, žena i dete jedne od njih, povređeno u udesu i prebačeno za Niš.

Oba vozila su oštećena a jedno je „odvukla” šlep služba, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Žandarmerija je druge članove porodica, koji su pošli u Austriju odnosno Nemačku, prebacila u svoja vozila, zbrinula ih, podelila im čajeve, vodu, hranu i prebaciće ih do bolnice gde je smešteno dvoje povređenih – piše politika.rs.

 

POGLEDAJTE I SNIMAK SA LICA MESTA:

 

 

Jedan komentar

  1. Informisite se bolje ………..Trupalske sume nisu prema Pirotu

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*