U JAVNIM PREDUZEĆIMA U NIŠU: Direktorska stolica plaćenija od gradonačelnikove?

 

Plate direktora javno komunalnih preduzeća, koje su za trećinu veće od gradonačelnikove i čak za polovinu od plate zamenika gradonečelnika već naredne nedelje mogle bi da budu poznate javnosti. 

nis-panorama

Gradonačelnik kaže da će ih bude saopštiti čim i on bude znao kolike su. Ističe da je bio šokiran kada je video da su plate direktora veće od plate čoveka koji rešava sve njihove probleme.

– Pre nego što bude usvojen zakon o platnim razredima, smatram da je potrebno da preduzmemo nešto da plate direktora smanjimo, koliko god to zvučalo egocentrično, naredbodavno. Smatram da je u trenutku koji je sada neprimereno da direktori preduzeća, koja nekada i grcaju, imaju veće plate od gradonačelnika, ističe Perišić.

Međutim, Perišić ističe da ipak nema moć da nekom naredi da njegova plata bude manja jer će se svi verovatno pozivati na prethodne uspehe, zaboravljajući pritom da je to novac građana. I većnik Miloš Banđur izneo je brojne primedbe, ali na programe poslovanja javnih preduzeća za narednu godinu. Najviše ih je bilo je na račun JKP Naisus.

– Miloš je imao svoja pitanja vezana za poslovanje Naisusa najviše. Ja sam se potrudio da mu se pripreme odgovori. Zbog toga nisam ni hteo da jučerašnji kolegijum bude dovoljan, već je Naissus ponovo išao danas na kolegijum na kome većnik nije imao primedbi, sem onoga što je izgovorio pred vama. Za sve dugo, pitajte njega, kaže Perišić.

Međutim, većnik Banđur nije želeo da daje izjave pred kamerama. A gradonačelnik najavljuje i moguće umanjenje cena po kojima grad plaća usluge javnim preduzećima.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*