U hotel Ambasador su ranije dolazile i holivudske zvezde, a uskoro dobija nov izgled

Hotel „Ambasador“, tokom proteklih pet decenija simbol grada na Nišavi, dogodine će ponovo otvoriti vrata. Poslovnim gostima bazen nije neophodan, pa ga grupa „Maj plejs“ neće ni graditi

Budući izgled Ambasadora, foto: Best Western My Place

 

Posle potpune adaptacije, koja bi trebalo da bude završena za nekoliko meseci, hotel „Ambasador“ – simbol nekadašnjeg sjaja grada Niša – najkasnije do maja 2018. će ponovo otvoriti vrata i goste dočekati kao prvi ovdašnji objekat ove vrste sa pet zvezdica.

Građevinski radovi su u toku, a Ivan Spasić iz firme „Maj plejs“ – koji je od lane vlasnik „Ambasadora“ – precizira da se, pored zamene fasade, intenzivno sanira, odnosno adaptira kompletan enterijer.

– Nema sumnje u to da će ovaj hotel ispuniti sve kriterijume za dobijanje najviše kategorije. Pored postojanja, na primer, frizersko-kozmetičarskog salona, spa-centra, teretane, konferencijske sale, dekorisanja umetničkim delima… što se sve boduje, za ekstra broj zvezdica treba prikupiti i 120 dodatnih poena, a oni se stiču kvadraturom soba, brojem liftova, uređenošću stepeništa… Ukratko, baš sve mora biti po najvišim standardima – objašnjava Ivan Spasić za Novosti.

Izgled sobe u novom Ambasadoru, foto: Best Western My Place

 

Iako ima uslove, novi-stari „Ambasador“ ipak neće imati bazen, s obzirom na to da je planirano otvaranje objekta poslovnog tipa, u kojem će se gosti zadržavati samo po nekoliko noći. Uostalom, saznajemo, da bazen i nije neophodan za željenu kategorizaciju, pa – s obzirom na „težinu“ investicije – neće ni biti građen.

Hotel će, nadalje, zadržati ime koje je nosio čitavih pet decenija, s tim što će u „potpisu“ stajati i naziv firme – „Maj plejs“.

Inače, starije Nišlije se još rado sećaju slavnih gostiju „Ambasadora“. U trenucima najveće slave, u njemu su odsedale mnoge znamenite ličnosti, među kojima su Josip Broz Tito i čuveni filmski par Elizabet Tejlor i Ričard Barton.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*