U centru za socijalni rad u Nišu susret roditelja i dece uz prisustvo policije

Centar za socijalni rad u Nišu pojačao je obezbeđenje prisustvom policije tokom viđanja roditelja i dece posle ubistava u centrima za socijalni rad u Beogradu

Foto: M.Bukovac

 

„Uniformisani policajci obezbeđuju prostorije u Centru za socijalni rad i u Roditeljskom kutku u Domu ‘Dušan Radović’ sve vreme viđanja roditelja i dece u kontrolisanim uslovima“, rekao je direktor Centra u Nišu Zoran Jović agenciji Beta.

On je kazao da su ovih dana na svim spratovima Centra za socijalni rad postavljeni pultovi sa po jednim radnikom obezbeđenja.

– Pokrenuli smo takođe proceduru da uz pomoć lokalne samouprave nabavimo sigurnosna detektor vrata poput onih koja postoje u Osnovnom i Višem sudu, rekao je Jović.

On je rekao da Centru nedostaje šest stručnih radnika – socijalnih radnika, pedagoga i psihologa i da je ta ustanova tražila od nadležnih državnih institucija zapošljavanje tih kadrova.

– Poslovi koje preduzima Centar su sve obimniji. Naš socijalni radnik imao je samo u toku jednog dežurstva prošlog vikenda angažovanje u 17 mera za udaljenje nasilnika iz porodice koje je izrekla niška policija, rekao je Jović.

On je dodao da se 70 radnika Centra finansira iz republičkog budžeta, a da lokalna samouprava plaća 31 zaposlenog.

Jović je kazao da je prošle godine Centar primio oko 61.500 različitih zahteva građana.

 

(B92/ Beta)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*