Tužilaštvo u Nišu podiglo optužnicu protiv starca za koga se sumnja da je silovao devojčicu (8)

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu za silovanje protiv Ljubomira D. (83) iz Zaplanjske Toponice kojom ga tereti da je 23. jula prošle godine u svojoj kući napastvovao osmogodišnju komšinicu

Ilustracija

 

Kako se navodi u optužnom aktu, Ljubomir je maloletnicu prinudio na čin izjednačen sa obljubom, iskoristivši to što je dete došlo kod njega da bi mu donelo pivo koje je tražio da mu se kupi.

– Maloletnicu je uhvatio za desno rame na silu je ugurao u kuću, gurnuo je na krevet i dok je bila u ležećem položaju jednom rukom je držao njene ruke a drugom joj je skinuo bermude i gaćice do kolena, a zatim srednjim prstom izvršio penetraciju u njen polni organ – navodi tužilaštvo.

Kako je utvrđeno sudsko medicinskim veštačenjem, dete je dobilo laku telesnu povredu u vidu rascepa sluzokože podsluzokožnog sloja uz podlive na malim stidnim usnama čime je dokazana optužba za silovanje.

Silovanje je prijavila majka osmogodišnjakinje kojoj se ona požalila da joj je komšija gurnuo prst u polni organ, piše Telegraf.

Užasnuta žena je nakon Ljubomirovog hapšenja kazala novinarima da se dete požalilo da je pecka kad mokri te da je bilo posramljeno.

– Odvela sam je kod doktorke koja je pozvala policiju kada je ustanovila šta se desilo. Ćerka mi je doživela veliku traumu, u snu vrišti: „Nemoj deda Ljubo, to me boli, ima majka da me bije“ – rekla je tada Maja A.

Tokom istrage Ljubomir je negirao da je napastvovao dete.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*