TUŽE GRADONAČELNIKA ZBOG MUĆKI! Krivične prijave protiv Zorana Perišića i još 11 funkcionera

 

Zbog protivzakonitog trošenja petine gradskog budžeta, Udruženje predsednika skupština stanara podneće danas Višem javnom tužilaštvu krivične prijave protiv gradonačelnika Niša Zorana Perišića i još 11 gradskih funkcionera.

Zoran Perišić | Foto: Facebook

Zoran Perišić | Foto: Facebook

 

Udruženje se odlučilo na ovaj korak jer je Državna revizorska institucija utvrdila da je nezakonito potrošeno najmanje 1,6 milijardi dinara iz gradskog budžeta za 2014. godinu.

– Ovo je samo prvi set krivičnih prijava. Sigurno je da će ih biti još. DRI je kontrolisao i trošenje novca niških javnih i javnih komunalnih preduzeća, ali taj izveštaj još nije prezentovan. Moramo da podnosimo krivične prijave jer je to vid naše samoodbrane od neodgovorne vlasti – kaže Đokica Jovanović, jedan od lidera Udruženja.

DRI je utvrdio je da je najviše sredstava potrošeno na nezakonito povećanje plata, neraspisivanje javnih nabavki i ugovore bez preciziranih vrednosti. Za povećanje plata stalno zaposlenih i ugovoraca u gradskim preduzećima, upravama i ustanovama dato je 500 miliona dinara.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*