TUKLA JE ČEKIĆEM PO GLAVI: Starica (73) ide u zatvor jer komšinici neće da plati 500.000?

 

Ljubinka Golubović (73) iz Niša Ljubinki Jovanović (62) nije isplatila odštetu, pa će protiv nje biti nastavljen krivični postupak

Čekić kojim je napdnuta Ljubinka Jovanović

Čekić kojim je napadnuta Ljubinka Jovanović

 

Nišlijka Ljubinka Golubović (73), koja je čekićem za meso razbila glavu komšinici Ljubinki Jovanović (62), imenjakinji nije isplatila nadoknadu na koju se obavezala nagodbom sa tužilaštvom, pa će protiv nje krivični postupak biti nastavljen.

Ukoliko bude osuđena zbog nasilničkog ponašanja, preti joj kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Nezapamćeni napad dogodio se 13. maja prošle godine ispred zgrade u Ulici Branka Krsmanovića 7 u kojoj Jovanovićeva živi. Golubovićeva je zaskočila komšinicu s leđa i besomučno je udarala čekićem u glavu. Motiv napada bila je ljubomora jer je Golubovićeva htela da prebije muževljevu ljubavnicu, ali je zamenila sa Jovanovićevom jer ju je videla samo s leđa.

Ona je 1. oktobra 2014. sklopila nagodbu kojom se obavezala da žrtvi na ime nadoknade štete isplati 500.000 dinara i još 50.000 u humanitarne svrhe. Rok od osam meseci istekao je u subotu, a Golubovićeva nije uplatila ni dinar. Inače, ona je vlasnik nekoliko apoteka u Nišu, piše Kurir.

Ljubinki Jovanović sa krvavom garderobom

Ljubinka Jovanović sa krvavom garderobom

 

– Ono što sam preživela novac ne može da plati, bol, strah i uvreda koja me još prati da sam bila u vezi sa njenim mužem. Ne mogu drugačije da prokomentarišem potez te žene, osim kao krajnje nečasno ponašanje. Zaista sam se iznenadila kada sam obaveštena da mi nije uplatila odštetu.

Smatram da je to najmanje što je mogla da učini kako bi bar delimično ispravila ono što mi je uradila. Navukla sam veliki strah, kad idem ulicom i dalje se osvrćem. Kad god izađem ispred zgrade, setim se šta mi je urađeno. Zato sam odlučila da se preselim kako bih pokušala da izbrišem sećanje na strahotu koju sam preživela – kaže Jovanovićeva. Ona ističe da će se pridružiti krivičnom gonjenju.

– Bila sam spremna da je donekle razumem, stara je žena, bila je iznervirana, izvinila se…. Međutim, posle ovoga, oproštaja nema. Nakon što bude osuđena pokrenuću parnični postupak i zahtevati nadoknadu štete – najavljuje pretučena žena.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*