TUGA U NIŠU: Uroš, omiljen među nastavnicima i drugarima, poginuo 100 metara od kuće

Dečak je sa porodicom živeo u nasleju “Stevan Sinđelić”, ali je pohađao nekoliko kilometara udaljenu školu OŠ “Kole Rašić”, koja se nalazi u sasvim drugom delu Niša

Mesto nesreće; Foto: gradjanin.rs

 

Učenici i nastavnici OŠ “Kole Rašić” iz Niša zanemeli su od tuge nakon tragične pogibije dečaka Uroša I. (15) koji je nastradao u ponedeljak oko 14.40 časova u Bulevaru Nikole Tesle kada ga je udario automobil “folksvagen polo” dok je, vraćajući se iz škole, prelazio ulicu.

– Ova tragedija nas je sve potresla. Bio je jedan od najboljih đaka u odeljenju i generaciji. Poštovao je drugove i nastavnike, bio je dete koje bi svako poželeo za druga, za učnika i za sina.Bio je veoma emotivan, uvek je pokazivao saosećanje za tuđe probleme. Zato su ga svi voleli – priča drhtavim glasom, sa suzama u očima Saša Kostadinović, razredni starešina odeljenja VII/1 u koje je išao Uroš.

Dečak je sa porodicom živeo u naselju “Stevan Sinđelić”, ali je pohađao nekoliko kilometara udaljenu školu OŠ “Kole Rašić”, koja se nalazi u sasvim drugom delu Niša, gde su sa porodicom živeli pre nego što su se preselili u ovo naselje. Do škole je putovao autobusom – piše „Telegraf“.

 

Foto: gradjanin.rs

 

– Od prvog razreda on je išao u OŠ “Kole Rašić”. Tu su živeli ranije, u blizini škole, pre nego što su dobili stan u drugom delu Niša – u naselju “Stevan Sinđelić.

Budući da mu je i otac išao u našu školu, i stric i dva starija brata, nisu hteli da ga ispišu kada su se preselili već im je želja bila da završi i on ovu osnovnu školu… Sve nas je duboko potresla ova tragedija. I učenike i nastavnike – kaže Saša Tončev, direktor OŠ “Kole Rašić”.

 

Vozaču određeno zadržavanje 48 sati

 

Do nesreće je došlo kada je dečak izašao iz autobusa na stanici kod vojnog Centra za obuku pasa i potom krenuo da pređe Bulevar Nikole Tesle kako bi došao do svoje zdrade koja je odatke udaljena stotinaka metara. Međutim, na njega je u tom trenutku naleteo automobil “folksvagen polo” kojim je upravljao L.P. (20) iz Niša.

Koliko je udarac bio jak vidi se i po tome što je jedna patika stradalog pešaka ostala više od 20 metara udaljena od tela koje je automobil odbacio pre nego što se zario u banderu.

Nesreća se desila van pešačkog prelaza.

Vozaču L.P. je određeno zadržavanje od 48 časova u policiji zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On će danas biti priveden u tužilaštvo – piše „Telegraf“.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*