TUGA U NIŠU: Pikap bez vozača usmrtio devojčicu

U saobraćajnoj nesreći u niškom naselju Donji Komren nastradala Isidora V. (12). Kako se sumnja, „ručna“ u „fijatu“ nije bila podignuta, pa ga je vetar pokrenuo

Mesto nesreće; Foto: J. Ćosin

 

Čekali smo Isidoru da se vrati iz škole. Trebalo je da naiđe svakog trenutka. Ja sam spavala, došla sam rano iz treće smene, a baka je čuvala mlađe blizance. Nismo dočekali naše dete, ja ne mogu bez nje – jecala je majka dvanaestogodišnje Isidore V. koja je život izgubila u saobraćajnoj nezgodi danas oko 12 sati u niškom naselju Donji Komren.

Nesreća se dogodila kada je na devojčicu koja se vraćala iz škole naletelo dostavno vozilo pikap marke „fijat doblo“ niških registarskih oznaka. Prema prvim saznanjima, vozilo nije bilo adekvatno osigurano, jer vozač koji u tom trenutku nije bio za volanom, najverovatnije nije podigao ručnu kočnicu. Pretpostavlja se da je usled jakog vetra vozilo samo krenulo unazad. Pokosilo je devojčicu koja je u tom trenutku bila okrenuta leđima, usled čega je nastradala na licu mesta.

Foto: Arhiva

 

Neposredno pre tragedije, iz dostavnog automobila vozač je, kako saznaju „Novosti“ , izašao da dopremi robu za prodavnicu, ispred koje je i parkirao auto. Devojčica je išla u susret automobilu, a kako se u trenutku nezgode našla okrenuta leđima, ostaje nepoznanica.

U Požarevačkoj ulici u Komrenu, jauk i neverica posle vesti da je mala Isidora nastradala. Komšije kažu da i sama ulica koje je veoma prometna, nije obezbeđena i da decu redovno ispraćaju do škole.

Svakog dana su se moja ćerka i Isidora zajedno vraćale iz škole i zajedno odlazile, ispričala je drhteći od bola komšinica Svetlana. Od prvog razreda su se družile, Isidora je bila divno dete, odličan đak, lepo vaspitana. Ne verujemo šta joj se dogodilo. Ja sam je ispratila uz ulicu, negde do pola, odakle je nastavila sama.

 

Foto: M. Bukovac

 

Trenutak nesreće niko nije video, a komšije koje su zatekle stravični prizor i devojčicu kako nepomično leži ispod auta u lokvi krvi, odmah su pozvale Hitnu pomoć. Lekari su pokušali reanimaciju povređene devojčice, koju su zatekli bez svesti.

Nažalost, od zadobijenih teških povreda Isidora je, i pored intervencije lekara, preminula ne dolazeći svesti.

 

 

SLEDE TEHNIČKI PREGLED I OBDUKCIJA

 

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, vozač pikapa zadržan je u policiji, a prema informacijama iz Osnovnog javnog tužilaštva, ono što je zasad jedino utvrđeno u vezi sa ovom nesrećom jeste da u vozilu u tom trenutku nije bilo nikog.

Naloženi su vršenje uviđaja, tehnički pregled vozila, alko-testiranje vozača, kao i obdukcija – rekli su u OJT.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*