TUGA U NIŠU: Danas sahrana nesrećne Isidore (12)

U Donjem Komrenu još ne veruju da je došlo do nesvakidašnjeg udesa. Drugari i nastavnici će Isidoru pamtiti i po izuzetnim uspesima, a pre svega po njenom posebnom talentu za crtanje

Foto J. Ćosin / Novosti

 

Mirna i pedantna, dobra drugarica i lepo vaspitano dete kakvo se retko rađa – kaže razredni starešina odeljenja VI/2 iz OŠ „Ivo Andrić“ Ljiljana Ilić, opisujući svoju učenicu Isidoru V. (12), iz Niša, koja je 24. septembra oko podneva poginula u naselju Donji Komren, dok se vraćala sa nastave.

PROČITAJTE JOŠ: Pikap bez vozača usmrtio devojčicu

Drugari i nastavnici će Isidoru pamtiti i po izuzetnim uspesima, a pre svega po njenom posebnom talentu za crtanje.

Kako smo već pisali, devojčicu je pregazio pikap u kojem nikoga nije bilo za upravljačem, a vozač je, po svemu sudeći, zaboravio da podigne ručnu kočnicu. Sve se, podsetimo, dogodilo u Požarevačkoj ulici, a dostavno vozilo se pre tragedije kretalo čak 32 metara unazad. Iako u trenutku nesreće nije bio za volanom, vozač Boban S. iz Leskovca je uhapšen odmah posle nemilog događaja, a zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, određeno mu je zadržavanje do 48 sati, posle kojih će sa krivičnom prijavom biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo.

Kako je najavljeno, vozač će biti saslušan danas – istoga dana kada će i Isidora biti sahranjena na groblju u Donjem Komrenu. OŠ „Ivo Andrić“ danas neće raditi – saznaju „Novosti“.

 

ISTRAGA

 

Nezvanične informacije iz istrage otkrivaju da je vozilo prošlo tehnički pregled i bilo apsolutno ispravno, a kamera video-nadzora jedne od obližnjih prodavnica je zabeležila čitav tok tragedije… Istovremeno, roditelji nastradale devojčice još nemaju snage da dvojici njene mlađe braće, inače blizancima, saopšte strašnu vest…

2 komentara

  1. Tako mlada, tek kročila u život… Živote, lutalico.

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*