Tuča u gimnaziji u Nišu, krivična prijava za dva dečaka

Nečuveno divljaštvo se juče dogodilo u Gmnaziji “9. maj” u Nišu kada su dvojica momaka oko 18 sati ušla na peti čas hemije, a onda naočigled profesora počeli granama da udaraju jednog dečaka III/3 odeljenja

Foto: google

Profesor je pokušao da smiri ovu dvojicu, ali se to desilo tek kada su se sjatili ostali profesori iz zbornice i jedinice policije.

Deca iz odeljenja koja su prisustvovala događaju  su rekla da je čak od udarca jedan momak polomio staklo ormana kao i da pretpostavljaju da su dvojica huligana đaci Ekonomske ili Trgovačke škole, ali to će policija utvrditi, piše Građanin.

– Na sredini časa hemije upala su dva učenika sa debelim i velikim granama drveta (veličine metalne šipke) i krenuli su da udaraju mog najboljeg druga koji im je desetak minuta pre toga rekao da izađu napolje jer ometaju čas na koji su tek tako upali da bi pronašli nekog druga. Ušli su mirno, odjednom izvukli te grane i krenuli da ga udaraju. Svi su krenuli da vrište, a jedan drug je uleteo i krenuo da ih odvajaja. Oni su druga koji je nasrnuo na njih pesnicama povukli i gurnuli ga jako, pri cemu je on upao u staklenu vitrinu i glavom polomio ormar. Tukli su ga, a njegova devojka je uletela da ih odvaja, pri čemu su je oni par puta sutnuli – priča jedan od svedoka.

Potom je jedan od đaka preskočio klupe i s prvog sprata, gde se sve događalo, uleteo u zbornicu, vikajući “Zovite policiju”!

– Profesor istorije, domar i profesor hemije su jedva uspeli da smire situaciju, ali pre toga je pozvana policija. Došle su dve interventne jedinice i hitna pomoć. Drug je zadobio povredu glave i desetak ogrebotina po licu, a njegovoj devojci je dat uput za mentalno jer se prekomerno uznemirila. Profesor je bio u šoku, stajao je za katedrom u tom trenutku i pokušao je da uleti i razvadi ih, ali nije uspeo.

Iz policije su, kažu, preduzeli sve neophodne mere, obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Nišu, a protiv dva dečaka će biti podneta krivična prijava.

Dečak koji je zadobio povrede, nakon lekarske intervencije je pušten na kućno lečenje.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*