TUČA KOMUNALACA NA DEPONIJI U NIŠU: Lopatom na šefa jer mu je smanjena plata!

U tuči koja se dogodila u petak 3. novembra, jedan radnik Javnog komunalnog preduzeća Medijana povređen je na gradskoj deponiji

Foto: M. Bukovac

 

Prelep jesenji dan, bez daška vetra i jarko sunce na vedrom nebu kao da je jul mesec. Mesto događanja – niška gradska deponija ispod Novog groblja, pored regionalnog puta Niš–Doljevac. Akteri događaja: šef grupe radnika koji uređuju deponiju i jedan od zaposlenih iz ove grupe, obojica iz Javnog komunalnog preduzeća „Medijana”.

Oko 11.30 časova sreću se rukovodilac i radnik. I odmah padoše teške reči. Kreće rasprava pa svađa i sve se pretvara u fizički obračun. Šef ulazi u svoju kancelariju, za njim ulazi i razjareni radnik, poteže lopatu i njome udara šefa. Jedanput, pa drugi put… Žestoko. Služba obezbeđenja već je reagovala i pozvala policiju.

Sa sirenom policijskog patrolnog vozila koje stiže veoma brzo i ulazi u krug deponije završava se napad radnika na šefa. Stižu ubrzo i pozvana ambulantna kola hitne pomoći, kompletna medicinska ekipa zbrinjava pretučenog rukovodioca, stavlja ga na nosila i odvozi u bolnicu.

Razlozi incidenta saznaju se na saslušanju radnika koji je napao i pretukao svog šefa. Desetak dana pre događaja šef je kaznio radnika odbijanjem deset odsto od zarade jer je po treći put za kratko vreme napravio propust u radu. Nije dobro merio, iako je dobro obučen za rad na vagi, težinu otpada na deponiji. I, kako to obično biva, za svoje propuste i kaznu radnik je okrivio rukovodioca. I premlatio ga.

Pretučeni i povređeni šef je na kućnom lečenju posle dva dana provedena u bolnici. Radnik je suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Skoro je izvesno, kažu u JKP „Medijana”, da će po okončanju postupka dobiti otkaz.

Posebno krivično gonjenje protiv njega zbog nasilničkog ponašanja vodi policija…

Dilema je jedinio ko je zbog onih deset odsto odbijenih od plate izvukao „deblji kraj”.

 

 

(Politika)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*