TRAGEDIJA KOD NIŠA: Mercedes pokosio pešake, jedan mladić mrtav, drugi povređen

Tragedija se desila kada je na mladiće koji su išli pored puta uz ivicu kolovozne trake naleteo „mercedes“

Foto: M. Bukovac

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Doljevac Niš, 1.jula oko dva časa iza ponoći nastradao je Stefan Mitić (25) iz Malošišta dok je njegov drug Stefan Stamenković (21) zadobio povrede zbog kojih je zbrinut Klinički centar u Nišu.

Tragedija se desila u blizini tehničkog pregleda na ulazu u Malošište kada je na mladiće koji su išli pored puta uz ivicu kolovozne trake naleteo „mercedes“ kojim je upravljao L.T. (20) iz Malošišta. Policija je privela vozača kome je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja nakon čega će biti sproveden u tužilaštvo na saslušanje.

Stefan Mitić je preminuo na licu mesta. Njegov drug je prevezen u Klininčki centar u Nišu gde je nakon dijagnostike utvrđeno da ima nagnječenje ramena, pa nije zadržan na bolničkom lečenju. Sa njima u društvu bila je i Julija R. koju automobil nije udario, piše Telegraf.

Njih troje je te večeri bilo u Malošištu u kafiću, a do strašne nesreće došlo je prilikom povratka kući. Nesreća se desila kada je Mitić sa drugom i drugaricom krenuo pešice iz grada kući. Stefan Mitić živi najdalje, pa su Stefan Stamenković i Julija krenuli da ga isprate da ne bi išao sam.

Vozaču „mercedesa“ L.T. određeno zadržavanje u policiji do 48 časova zbog suimnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Nakon isteka roke biće saslušan u tužilaštvu. U OJT je potvrđeno da je od vozača uzeta krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je bio pijan.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*