Tradicionalni Pantelejski vašar i ove godine izuzetno posećen

I ove godine Pantelejski vašar, koji se održava unutar i oko Pantelejske crkve, privukao je na desetine hiljada posetilaca, kako iz Niša tako i iz okoline

 

Vašar je najposećeniji bio u večernjim časovima, tako da se na ulicama oko Pantelejske crkve stvorila ogromna gužva, pa je za razgledanje tezgi bilo potrebno i više od sat vremena.

– Zadovoljni smo prodajom, ali uvek može bolje. Ljudi nemaju para, ali su cene niske, pa kupuju tu i tamo, potroše do 200, 300 dinara, ali ne više, kaže jedan od prodavaca.

Cene su zaista bile pristupačne, pa se tako mogao naći donji veš po ceni već od 50 dinara, par čarapa za 40 do 50 dinara ili majice turske proizvodnje po ceni od 200 do 250 dinara. Što se tiče hrane, šećerna vuna koja se tradicionalno kupuje mališanima na vašarima bila je 100 dinara, dok je cena pečenog kukuruza 50 dinara.

Stiče se utisak da su ipak najskuplje vožnje u luna parku, pa je posetilac za jedan žeton za kolca na sudaranje morao da izdvoji 100 dinara, dok su se cene vožnje na kamikazi, tvisteru ili brodu kretale oko 200 dinara. Ringišpili za decu, tramboline i ostale „dečije atrakcije“ koštale su roditelje po 100 diinara.

Bez obzira na visoke cene, najveći broj dece i omladine je upravo uživao u čarima luna parka, pa su mnogi, na primer da bi „ugrabili“ kolca na sudaranje čekali i po sat vremena.

 

 

(Tekst i foto: gradjanin.rs)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*