Tamara i Bogdan, posle osam dana pešačenja, stižu u Niš

Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, humani šetači, koji skupljaju sredstva za dečju kliniku, pešačeći od Beograda do Niša – nalaze se nadomak cilja. Neočekivano, u šetnji im se priključuju neuobičajeni putnici!

Tamara i Bogdan, foto: fb.com/nurdor

 

Naime, Tamari i Bogdanu pridružila se napuštena maca Ljubinka kojoj se izgleda najviše dopada da putuje na Bogdanovom ramenu. Humani Beograđani su u hodu organizovali još jednu akciju – udomljavanja Ljubinke – u okolini Aleksinca ili Niša.

Navode da ovo nije njihov prvi saputnik i da su pred Jagodinom našli štene kojem su brzo našli dom, kod čoveka koji već ima kucu i macu.

Kako kaže, ni posle sedam dana pešačenja ne fali im energije i entuzijazma, i ne bole ih noge. Praktikuju da na put krenu već oko šest sati izjutra ako ih čeka „jača“ ruta, a jednom su uspeli da se naspavaju čak do pola osam, jer je trebalo da pređu „svega“ 29 kilometara.

Noćas će prespavati u Aleksincu i očekuju da u Niš stignu sutra oko 16 časova.

Na poslednjoj etapi pridružiće im se devojka iz Banjaluke, koja želi da im pruži podršku, piše Blic.

Prikupljeni novac namenjen je Dečjoj klinici u Nišu, a građani mogu pomoći uplaćivanjem na račun organizacije Nurdor, ili slanjem SMS-a na 1150.

 

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*