„Takmičenje” protiv sopstvene bezbednosti

Da se narodu ne može ugoditi pokazuje nesvakidašnji događaj na Bulevaru Nemanjića, jednom od najdužih i najprometnijih u Nišu

Opasno preskakanje bankine; (Foto; T. Todorović)

 

Zbog bezbednosti građana na bulevaru, gde su se u prošlosti događale nesreće sa tragičnim ishodom, i gde su najviše stradali pešaci, u sredini saobraćajnice sa četiri kolovozne trake, svojevremeno je postavljena zaštita. Da bi se sprečilo pretrčavanje i rizično prelaženje u dužini od nekih 150 metara – od semafora ispred kojeg se završava Ulica sedmog jula, gde počinje bulevar i gde je raskrsnica sa Ulicom vojvode Tankosića, pa sve do kružnog toka kod dečijeg vrtića i obližnjeg Doma zdravlja, jakom metalnom bankinom visine sedamdesetak centimetara i visokim stubićima i poprečnim pregradama, onemogućen je prelazak sa jedne na drugu stranu. A kod pomenutog semafora i kružnog toga uredno su postavljeni i obeleženi pešački prelazi.

Ovih dana nasred ograde sa stubićima i pregradama okačena je metalna tabla veličine metar i po sa metar, koju su stanovnici ovog dela Niša i Bulevara Nemanjića postavili u znak protesta što im je onemogućeno da pretrčavaju saobraćajnicu.

Na tabli su „objavili” rezultate navodne olimpijade održane u sezoni leto–jesen 2018. godine u disciplini „preskakanje bankine”, na kojoj su navodno učestvovali stanari solitera na Bulevaru Nemanjića sa brojevima 3, 5, 7, 9, 11…. Gospodin Pera bio je najbolji u muškoj, gospođa Mica u ženskoj, gospođe Rada i Veselinka u ženskom dublu, a gospodin Jova i gospođa Vera u miks-dublu. Porodica Jovanović pobednik je u porodičnim miksu preskakanja bankine…

Da sve bude čudnije na tabli je, uz olimpijske krugove i rezultate „takmičenja” i zvaničan grb grada Niša – piše „Politika“.

Dok se čeka da niški komunalci (jedino su oni zaduženi za intervenciju) uklone protestnu tablu, nametnulo se mnogo pitanja. Od onog da li je zaista teško i daleko otići do pešačkih prelaza i bezbedno preći s jedne na drugu stranu bulevara gde su marketi, apoteke, vrtić, pošta i drugo, preko toga kome je palo na pamet da na ovakav način vrši pritisak na nadležne koji su odluku o postavljanju bankine i stubića doneli radi sigurnosti žitelja ovog dela Niša i posle brojnih analiza i stručnih studija, do osnovnog – kome nije stalo do bezbednosti građana!?!

2 komentara

  1. Treba policija tamo da stoji i da kazni narod velikom kaznom od 5000- 10000 hiljada din.Po inostranstvu su svi poceli da postuju i pesaci i vozaci. I da ne bude kolike su plate i penzije po inostrastu, za postovanje pravila ne treba para.

  2. More zid da se postavi i milicioner pa da kažnjava a ne samo vozači krivi!

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*