TABLETE U POMORANDŽI: Pokušaj krijumčarenja u niški zatvor za vreme ministarkine posete

U vreme posete ministarke pravde Nele Kuburović niškom zatvoru sprečen pokušaj ubacivanja tableta za odvikavanje od droge

zatvor

 

Obezbeđenje Kazneno-popravnog zavoda u Nišu sprečilo je u petak J. K. da u izdubljenoj pomorandži prokrijumčari i svom bratu dostavi 90 tableta „buprenorfina“ i to u vreme posete ministarke pravde Nele Kuburović toj ustanovi, saznaju „Novosti“.

Reč je o tabletama koje se koriste za odvikavanje od droge, a koje je J. K. u paketu poslala svom bratu D. K. koji u niškom zatvoru izdržava kaznu zbog ubistva od osam i po godina.

Cena ovih tableta u zatvoru se, zbog izuzetno rigorozne kontrole prilikom koje je nemoguće uneti bilo šta, kreće oko osam hiljada dinara po komadu pa se procenjuje da je vrednost pošiljke zatvoreniku D. K. oko 720.000 dinara. Obzirom da, kako se saznaje, D. K. nije zavisnik, on je najverovatnije u planu imao da svoj paket unovči.

Posebnu pažnju zavređuje činjenica da je krijumčarenje pokušano baš u vreme posete ministarke pravde Nele Kuburović niškom KPZ-u u petak popodne. J.K . je pretpostavljala da će zatvorsko obezbeđenje biti angažovano oko posete i kontrole novinara koji su prisustvovali otvaranju novog objekta.

 

(Novosti)

Komentariši:

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*